И Гранд трејд ПР за трку има: Саопштење о донацији

Из предузећа Гранд трејд стигло је саопштење о донацији јавној кухињи у Бањој Луци, Фронтал.РС свим знатижељним пресловљава на српско писмо.

петак, 26 марта, 2021 / 16:22

Све већи редови оних који чекају на једини оброк дневно испразнили су резерве хране народне кухиње Мозаик пријатељства. Иако је циљ да нахране сваког гладног човјека, ово удружење грађана све теже остварује ту намјеру.

Посљедњих дана највећа нада су им донације великих компанија, које су у могућности да донирају већу количину хране или новца. Након једнократне помоћи од 1000 конвертибилних марака, компанија Гранд траде донирала је и тону хране која је неопходна за мјесечне потребе. Колико је таква помоћ хуманих људи добродошла свједочи и предсједник удуржења Мирослав Субашић, који је и сам прошао кроз искуство људих који су у потреби, а данас својим радом помаже многе.
"Овом приликом се захваљујем Гранд траде-у, одговорној компанији на овим просторима што не живи само за себе, већ гледа како да одговори на потребе других људи. Сад у овом времену је можда највећа помоћ баш према Мозаику, тако да се овом приликом стварно захваљујем и на новчаној помоћи и на прехрабменим намирницама, зато што јавна кухиња не може да живи, поготово у овим временима, без солидарности других људи. У овој компанији су се распитивали и како Мозаик живи и шта све води, тако да нам помажу да Мозаик одговори на потребе које су јако велике." , рекао је предсједник удружења Мозаик пријатељства, Мирослав Субашић

Да су хуманост и емпатија најпотребнији у периоду када се скоро цијели свијет нашао на кољенима усљед пандемије корона вируса итекако су свјесни у једној од највећих грађевинских компања која је донирала прву помоћ у виду тоне хране, која је довољна да обезбиједи потребе за кориснике кухиње у временском периоду од мјесец дана. Позивају све оне који могу да помогну да то и ураде, макар и у малим донацијама.

"Овом донацијом ми само настављамо своје друштвено одговорне и хуманитарне активности. Чини нам се да морамо својим примјером да укажемо колико су заједништво и подршка неопходни, нарочито у овом веома кризном времену. Ми смо тако имали у виду и нашу домаћу привреду, која нам је јако значајна и морамо је јачати. Донирали смо искључиво домаћу храну, произведену у Републици Српској. Морамо да подржавамо једни друге, али и домаће и наше." , рекла је Милана Ситничић, портпарол компаније Гранд траде.

Како кажу у овој компанији, наставиће да помажу рад Мозаика пријатељства, јер је, нажалост, број корисника све већи, а могућност да се одговори на потребе све мања. Удружење грађана Мозаик пријатељства нуди помоћ још од 2004. године, а финансирају се и опстају искључиво уз помоћ донација добрих људи који желе да помогну.Оставите одговор