Шарапова освојила Ролан Гарос и комплетирала колекцију грен слемова

Марија Шарапова побједила у финалу Сару Ерани 6:3, 6:2 и освојила једину грен слем титулу која јој је недостајала. Марија Шарапова освојила је Ролан Гарос први пут у каријери и тако комплетирала трофеје са сва четири грен слема. У финалу турнира у Паризу оправдала је улогу фаворита против Саре Ерани – 6:3, 6:2. Рускиња је […]

субота, 9 јуна, 2012 / 17:24

Марија Шарапова побједила у финалу Сару Ерани 6:3, 6:2 и освојила једину грен слем титулу која јој је недостајала.

Марија Шарапова освојила је Ролан Гарос први пут у каријери и тако комплетирала трофеје са сва четири грен слема. У финалу турнира у Паризу оправдала је улогу фаворита против Саре Ерани – 6:3, 6:2.

Рускиња је још раније обезбједила повратак на прво место WТА листе.
Шарапова је, као и цјели турнир, играла одлично. Ударци су јој били изузетно јаки и прецизни и добро их је комбиновала. Ерани је показала дио репретора који јој је омогућио највећи успјех у каријери. На моменте се сјајно бранила, али није могла да се одбрани од "руске хаубице".
Док је Италијанка, којој је то било прво грен слем финале, изашла из грча, Шарапова је већ водила 4:0. Ерани се тада тргла, анулирала један брејк заостатка, али више од тога у првом сету није могла – 6:3.
Сличан сценарио виђен је и у другом сету. Већ на старту Маша се побринула да меч у потпуности лиши неизвјесности. Направила је још један брејк, и то без изгубљеног поена. Исто је учинила и у петом гему за 4:1. Италијанка је, као и у првом сету, једном одузела сервис противници (2:4), али је одмах затим претрпјела још један брејк, па је Шараповој преостало само да "овери" тријумф – 6:2.
Занимљиво, био је им је то први међусобни дуел.
Пре Ролан Гароса, Шарапова је освајала Вимблдон (2004), УС опен (2006) и Аустралијан опен (2008).