Сплит Прајд завршен без инцидената

Шетња поводом друге "Параде поноса" у Сплиту завршена је на Риви без икаквих инцидената, уз музику, у веселом расположењу и уз адекватно полицијско присуство, рекао је Тањугу предсjедник београдске Геј стрејт алијансе Лазар Павловић. Павловић, који је учествовао на "Сплит прајду", рекао је да је овогодишњој шетњи прусуствовало више људи него прошле године, међу којима […]

субота, јун 9, 2012 / 17:06

Шетња поводом друге "Параде поноса" у Сплиту завршена је на Риви без икаквих инцидената, уз музику, у веселом расположењу и уз адекватно полицијско присуство, рекао је Тањугу предсjедник београдске Геј стрејт алијансе Лазар Павловић.

Павловић, који је учествовао на "Сплит прајду", рекао је да је овогодишњој шетњи прусуствовало више људи него прошле године, међу којима и велики број грађана Сплита, чланова хрватске владе и представника других институција.

– Полиција је овога пута добро одрадила посао, било их је довољном броју и били су постављени на правим местима – истакао је Павловић.

По завршетку шетње, организатори су се на Риви обратили окупљенима, у веселој атмосфери, уз музику и бројне транспаренте, рекао је он, истакавши да је, за разлику од прошле године, "овога пута све било весело".

Под јаким полицијским обезбјеђењем у коме је више од 1.000 припадника редовне и интервентне полиције, уз надлетање хеликоптера, данас је кренула поворка овогодишњег "Сплит прајда" са више од 600 учесника.

Полиција је до 15 сати, када је почео "Сплит прајд", привела 20 особа, углавном због случајева кршења јавног реда и мира, невезаних директно за сам скуп. У поворци су и министри унутрашњих послова Ранко Остојић, спољних послова Весна Пусић, ветерана Предраг Матић Фред, управе Арсен Баук и градитељства Иван Врдољак.Оставите одговор