САД прекинуле дипломатске односе и увеле санкције Либији

Сједињене Америчке Државе саопштиле су да уводе санкције Либији и да прекидају дипломатске односе са том земљом. Вашингтон уводи једностране санкције, у координацији са својим савезницима и другим државама, не прецизирајући које се све мјере под тим подразумијевају. Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки-мун позвао је Савјет безбедности УН да предузме конкретне кораке на рјешавању […]

субота, фебруар 26, 2011 / 10:05

Сједињене Америчке Државе саопштиле су да уводе санкције Либији и да прекидају дипломатске односе са том земљом.

Вашингтон уводи једностране санкције, у координацији са својим савезницима и другим државама, не прецизирајући које се све мјере под тим подразумијевају.

Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки-мун позвао је Савјет безбедности УН да предузме конкретне кораке на рјешавању ситуације у Либији и хитно размотри предложени пакет санкција.

У нацрту резолуције, коју су предложиле Француска и Велика Британија и који је достављен чланицама Савета безбједности наводи се да би напади на цивиле у Либији могли да буду третирани као злочини против човјечности и предмет истраге Међународног кривичног суда у Хагу.

Позива се на увођење ембарга на увоз оружја Либији, као и на забрану путовања и замрзавање имовине највиших званичника земље.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *