Николић: Нема коалиције са ДС

Лидер СНС Томислав Николић демантовао је за Б92 да је на ТВ Авали рекао да ће, уколико побиједи на изборима, понудити ДС-у да заједно формирају коалициону владу. Николић тврди да и даље не одустаје од захтјева за ванредним парламентарним изборима, а да је спорни дио изјаве на ТВ Авала дао у ироничном тону. Николић је […]

субота, 26 фебруара, 2011 / 10:09

Лидер СНС Томислав Николић демантовао је за Б92 да је на ТВ Авали рекао да ће, уколико побиједи на изборима, понудити ДС-у да заједно формирају коалициону владу.

Николић тврди да и даље не одустаје од захтјева за ванредним парламентарним изборима, а да је спорни дио изјаве на ТВ Авала дао у ироничном тону.

Николић је појаснио своју изајву, рекавши да се послије објављивања резултата побједник између ДС-а и СНС-а понудити формално коалицију, али да ће "онај други, ко год то био, то одбити".

"Србија се дели у два блока. Нити нудим ДС-у коалицију данас, нити нудим да учествујем у реконструкцији Владе, нити да је подржим. Тражимо ванредне парламентарне изборе, а пошто ће они бити референдум, ко победи формираће владу", рекао је Николић.

Председник Српске напредне странке изјавио је синоћ да ко изгуби на изборима нема шта да тражи у влади.

”Уколико СНС победи на следећим изборима, понудићемо Демократској странци да заједно формирамо коалициону владу”, рекао је Николић иронично, као и да ”ко изгуби на изборима нема шта да тражи у влади”, пренио је Тањуг синоћ, појашњавајући првобитни извјештај о гостовању Николића на ТВ Авала.

"Онај ко данас подржава ДС, не може да буде сутра са нама", рекао је предсједник СНС и оцијенио да се СПС утопио у ДС.

Говорећи с ким би СНС сарађивао послије избора, Николић је рекао да је разговарао са странкама мањина о могућем формирању владе ако би СНС побједила и у том смислу могућности за "прескакање" ДС-а, наводећи да се неће љутити ако би оне формирале владу са ДС ако та странка побиједи.Оставите одговор