РТРС: Почиње нова серија Миме Караџића

Радио Телевизија Републике Српске 18. фебруара креће са БиХ ТВ премијером нове серије Миме Караџића, "Будва на пјену од мора”. Серија за коју влада велико интересовање емитоваће се у свим дијеловима бивше СФРЈ, а на програму РТРС ће се емитовати суботом од 20:10. “Будва – на пјену од мора” је драмска серија која је у […]

субота, 11 фебруара, 2012 / 09:22

Радио Телевизија Републике Српске 18. фебруара креће са БиХ ТВ премијером нове серије Миме Караџића, "Будва на пјену од мора”. Серија за коју влада велико интересовање емитоваће се у свим дијеловима бивше СФРЈ, а на програму РТРС ће се емитовати суботом од 20:10.

“Будва – на пјену од мора” је драмска серија која је у врло кратком времену постала један од најгледанијих телевизијских формата у региону. Дванест епизода првог турнуса серије прате узбудљиве догађаје који одсликавају транзиционе турбуленције не само у насловној Будви, него у свим земљама екс ју, пише у саоптењу поводом почетка приказивања.

Сукоб нових богаташа са осиромашеним “остатком свијета”, њежне љубавне приче и узбудљиве афере, елементи трилера и мотиви освете су драматуршки обрасци на којима се заснива ова телевизијска сторија.

Бескрпулозни тајкун Саво Бачић, газећи преко свих законских и моралних норми, шири своју грађевинску империју на црногорском приморју. Супротставља му се локална инспекторка Олга Радмиловић и то је инцијација жестоког сукоба у који ће Бачић ући са Олгиним братом Јовом, прерано и незаслужено пезионисаним полицајцем. Двије породице улазе у сурови рат, али Савина ћерка Бојана и Јовин син Лука, упркос свему, започињу романсу. У тамни вилајет у коме нема срећних рјешења умјешају се и тајанствени ловац на подморско благо, вајар Мартин, виртуозни фалсификатор умјетничких дјела Луњо кога прогони преварени италијански мафијашки бос, Савина љубавница, манкенка Лина и многи други.

ФДУ Бијељина

Високи продукциони стандарди, мноштво врхунских глумаца з Србије и Црне Горе, млади глумци са Факултета драмских умјетности на Цетињу и са Факлутета драмских умјетности из Бијељине, атрактивна фотографија, досад невиђени кадрови јадранског подморја и налазишта скупцјених амфора и тензични заплет су високе препоруке које ову серију чине једном од најтраженијих производа у региону.

Играју: Милутин Мима Кадраџић, Љиљана Благојевич, Младен Нелевеић, Драган Бјелогрлић, Мирослав Мандић Манда, Дубравка Вукотић Дракић,Марко Николић, Сања Јовићевћ, Момчло Оташевић и многи други.
Сценарио: Стеван Копривица
Режија: Милан Караџић0 КОМЕНТАРА