РС: Сточни фонд ће се умањити за пола

БАЊА ЛУКА – У Републици Српској почетком идуће године сточни фонд биће смањен до 50 одсто због поскупљења житарица и сточне хране, пише „Глас Српске“. Предсједник Удружења узгајивача свиња Мишо Маљичић рекао је да ће већина фармера у Српској смањити обим узгоја стоке почетком идуће године, јер им се неће исплатити да купују скупу сточну […]

понедељак, новембар 8, 2010 / 11:30

БАЊА ЛУКА – У Републици Српској почетком идуће године сточни фонд биће смањен до 50 одсто због поскупљења житарица и сточне хране, пише „Глас Српске“.

Предсједник Удружења узгајивача свиња Мишо Маљичић рекао је да ће већина фармера у Српској смањити обим узгоја стоке почетком идуће године, јер им се неће исплатити да купују скупу сточну храну.

"Неки пољопривредници још имају залихе сточне хране, али када то потроше, неће моћи моћи да набаве скупу храну на тржишту", рекао је Маљичић и додао да су неки фармери већ почели са смањењем сточног фонда, што ће се посебно осјетити почетком сљедеће године.

Предсједник Заједнице живинара РС Предраг Миличић сматра да би смањење сточног фонда могло да буде и веће, додајући да произвођачи живине у Српској немају пара да хране нова јата, због чега су већ почели да се рјешавају оних јата која већ држе у свом газдинству.

(СРНА)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *