Радојичић: СДП је спалио мостове ка нама

САРАЈЕВО – Потпредсједник СНСД Игор Радојичић изјавио је да је СДП својим понашањем у протекле три године спалио све мостове према СНСД. "Нема мјеста у свијету на којем нису агитовали против СНСД-а и нема организације у социјалдемократској породици, у којој смо и једни и други, у којој нас СДП није покушао блокирати или створити анимозитет […]

понедељак, 8 новембра, 2010 / 12:32

САРАЈЕВО – Потпредсједник СНСД Игор Радојичић изјавио је да је СДП својим понашањем у протекле три године спалио све мостове према СНСД.

"Нема мјеста у свијету на којем нису агитовали против СНСД-а и нема организације у социјалдемократској породици, у којој смо и једни и други, у којој нас СДП није покушао блокирати или створити анимозитет према нама", рекао је Радојичић за сарајевско "Ослобођење".

Према његовим ријечима, тиме су спаљени мостови, а сада је дошло фактичко стање да и једни и други имају највише гласова и да сутра, прекосутра, морају сјести и разговарати.

Говорећи о стварању владајуће већине на нивоу БиХ, Радојичић је констатовао да нема много могућности.

"Једна варијанта је да се успије постићи програмска коалиција, а то је готово немогуће, јер је распон размишљања странака из Сарајева и Бањалуке веома различит, а друга варијанта да се формира Савјет министра и нека парламентарна већина јесте да се каже власт морају формирати они који су добили на изборима највише мјеста", рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, минимална платформа о којој би се могла постићи сагласност била би примјена пресуде Европског суда за људска права у случају "Сејдић и Финци", одређена европска питања, попис становништва и испуњавање услова пет плус два за гашење ОХР.

"Ако се око тога буде успјела постићи сагласност, то би био крупан корак. Уколико се, међутим, крене агресивно као што је то 4. октобра учинио СДП, када је себе прогласио побједником избора и казао да ће се власт правити на њиховој платформи од пет политика, онда од тога неће бити ништа", поручио је Радојичић.Оставите одговор