Романови: Жртве бољшевика и Британске империје

У трагедији царске породице Романов не мање битну улогу, од оних који су их звјерски убили, одиграла је Британска империја.

понедељак, 20 јула, 2020 / 13:01

Пише: Игор Дамјановић

Већ крајем 1916. крах Њемачке, Аустроугарске и Турске био је извјестан. Да би спријечили да руска војска на јесен 1917. заузме Берлин и Константинопољ, Британска империја преко својих агената утицаја изводи Фебруарску револуцију у Петрограду и краj рата свjeсно пролонгира за годину дана.

Цар Николај ll под притиском корупмираног племства и генерала, који неочекивано стају на страну либералне политичке струје потписује абдикацију.

Одмах након абдикације царицу Александру и дјецу хапси генерал Лавр Корнилов, који двије године касније гине као командант Бијеле армије. Цар Николај се породици добровољно придружује у заточеништву и моли свог рођака британског краља Џорџа V за политички азил. БРИТАНСКА КРУНА ОВАЈ ЗАХТЈЕВ ОДБИЈА!!!!

Павел Миљуков, почасни доктор Универзитета у Кембриџу, истакнути сарадник британске обавештајне службе, потпредсједник и министар иностраних послова у првој привременој (револуционарној) влади књаза Георгија Љвова, у емиграцији је касније свједочио:

"Одлука да се ухапси царска породица донијета је под јаким спољним притиском", напомињући да је британски амбасадор Џорџ Бухенен имао пресудан утицај на револуционарног лидера Александра Керенског, каснијег премијера.

Сам Керенски на двије недеље приjе револуције, у Думи je отворено пoзивао на убиство царске породице: "Историјски задатак руског народа је да сместа сруши средњовековни режим. Постоји само један пут борбе против оних који крше законе, а то је њихово физичко уништење".

Александар Керенски доноси одлуку да се царска породица пребаци далеко од Москве, у регион Урала, у коме ће звјерски бити убијени заједно са доктором Боткином и послугом на данашњи дан прије 102 године1 КОМЕНТАР

  1. Ово на почетку текста су прилично слободне интерпретације аутора – да је британска круна организовала комунистичку револуцију у Русији 1917. Таква подивљала интерпретација и измишљање чињеница је својствена титоистичким заслијепљеним ликовима.

    Њемачка је организовала и платила Лењинов одлазак из Швајцарске у Петроград. Преко цијеле територије њемачког царства. У сред рата.

    Најуспешнија обавјештајна акција у историји. Избацили су велесилу из рата. Али не Британци, него Швабе. О томе у тексту ни слова. У чему је проблем?

    Истина је да је одбијен азил, што је страшно само по себи, урађено из најнижих политичких побуда од стране краља Џорџа физички брата цара Николаја. То је урадио под унутрашњим притисцима домаћих лабуриста. Али британска круна је и данас на престолу планете, а руска је нестала.