Рогов: Зеленски шаље све мобилисане право на фронт

Предсједник Украјине Владимир Зеленски спреман је да у борбу пошаље сву своју војску, без задржавања резерви, изјавио је лидер покрета Заједно смо са Русијом Владимир Рогов.

понедељак, 7 новембра, 2022 / 14:21

"Око 13.000 мушкараца који су се вратили након обуке на западним полигонима, прије свега у Великој Британији и Пољској, није послато у форми резервног корупуса код Лавова, већ одмах у Херсон и Запорожје. То наговјештава да Зеленски, очито, покушава да пошаље све снаге /у борбу/, без задржавања прописне резерве", рекао је Рогов за радио-станицу "Космолска истина".

Рогов вјерује да су западне земље поставиле услов Зеленском да не користи њихове држављане у офанзиви, пренио је ТАСС.

"Мислим да је прилично могуће да су западни покровитељи поставили овај услов како би осигурали да ни Пољаци нити Британци, Канађани или Американци не губе животе на бојишту, већ да то буду Украјинци, који ће први бити употријебљени као топовско месо", истакао је Рогов.

Он је у суботу, 5. новембра, изјавио за ТАСС да су политичари америчке Демократске странке изазвали Зеленског да покаже војне успјехе пред сутрашње изборе у САД на половини мандата америчког предсједника Џозефа Бајдена.