Робокидс у Бањој Луци: Рободјеца звучи превише непримјерено?

Ко је чуо за Карела Чапека, чешког писца дјела Р.У.Р (Росумови Универзални Роботи), зна и да је та, у свијету раширена техничка ријеч, словенског поријекла. Но, наша дјеца, евидентно нашег поријекла, морају бити кидси, да би били модерни и прихваћени у свијету…

четвртак, фебруар 22, 2018 / 10:07

У питању је саопштење које се бави тржишном промоцијом приватног предузећа, али ми га објављујемо јер додирује науку, коју Фронтал.СРБ пази, цијени, и поштива.

Прије нешто више од мјесец дана, Бањалука је постала једини град у БиХ са РОБОКИДС Центром за напредну СТЕМ едукацију дјеце и младих. У питању је пројекат чију су вриједност препознали и подржали бројни донатори, међу којима је најзначајнији Проинтер, једна од водећих регионалних ИТ компанија.

Ово је још један у низу с пројеката које Проинтер подржава у оквиру своје мисије доношења корисних и стручних знања из облати ИТ-а и генерално науке, примјењивих у пракси. Циљ оваквих и сличних пројеката је мотивисање младих за занимања будућности. Предвиђање да ће од 50 глобално најтраженијих професија до 2020. године чак њих 42 бити из СТЕМ области, јасан је показатељ колико је важно ићи управо у том правцу.

-Оно што је некада било предмет научне фантастике, данас је дио наше стварности. Уз експанзију развоја технике и технологије, стара занимања изумиру, замјењују их нова, модернија. Да бисмо ишли у корак с временом, те били у могућности да одговоримо захтјевима тржишта, а у складу са свјетским праксама, морамо пружити прилику младима да уче, развијају се, едукују. Управо зато смо подржали РОБОКИДС Центар, те га опремили иновативним уређајима као што су Цисцо Спарк боард-ови, апсолутна новина на тржишту, објашњавају из Проинтера, иначе Златног спонзора овог едукативног Центра.

Бежични паметни уређаји који нуде велики број функција и могућности, само су дјелић свега онога што је доступно посјетиоцима РОБОКИДС-а, а при томе олакшава процес учења и развијања креативних потенцијала сваког појединца.

-Желимо да доступна технолошка достигнућа искористимо на најбољи начин – како бисмо показали младима да је знање и у моди и на цијени, те да је учење континуиран процес који може бити забаван и у коначници помоћи свакоме да оствари све своје жеље, циљеве и планове, те се надамо да ћемо у томе и успјети, казали су из ове компаније.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *