Роблес: Неко из моћније земље не би доживио дисквалификацију

Кубански атлетичар Дајрон Роблес изјавио је да не би био дисквалификован на првенству свијета да долази из неке моћније државе. Роблес је на шампионату у јужнокорејском граду Даегу тријумфовао на 110 метара с препонама, али му је Међународна атлетска федерација (ИААФ) накнадно одузела златну медаљу, јер је током финалне трке засметао Кинезу Лиу Ксијангу. „То […]

среда, 31 августа, 2011 / 09:03

Кубански атлетичар Дајрон Роблес изјавио је да не би био дисквалификован на првенству свијета да долази из неке моћније државе.

Роблес је на шампионату у јужнокорејском граду Даегу тријумфовао на 110 метара с препонама, али му је Међународна атлетска федерација (ИААФ) накнадно одузела златну медаљу, јер је током финалне трке засметао Кинезу Лиу Ксијангу.

„То се сигурно не би догодило такмичару из моћније земље”, рекао је Роблес, истакавши да ће га дисквалификација „ментално ојачати” и да ће сада бити фокусиран на освајање злата на Олимпијским играма у Лондону.

Ксијанг је после јучерашње трке у Даегуу уложио жалбу наводећи да је дошло до физичког контакта са Роблесом, због чега је закачио последњу препону и прошао кроз циљ као трећепласирани.

Након што је ИААФ уважила жалбу Кинеза, Кубанац је дисквалификован и дошло је до прерасподеле медаља. Злато је припало Американцу Џејсону Ричардсону, сребро Ксијангу, а бронза Британцу Ендрјуу Тарнеру.Оставите одговор