“Радничка хроника“ на Муцијевим данима

У сриједу, 18. маја, Народно позориште Републике Српске гостује у београдском Атељеу 212 на Другом фестивалу „Муцијеви дани” с представом „Радничка хроника”. Ова значајна манифестација посвећена је редитељу, позоришном педагогу и дугогодишњем управнику Атељеа 212 Љубомиру Драшкићу-Муцију. „Радничка хроника”, драма Петра Михајловића, проглашена је најбољим савременим домаћим драмским текстом на конкурсу Стеријиног позорја у 2009. […]

понедељак, мај 16, 2011 / 22:12

У сриједу, 18. маја, Народно позориште Републике Српске гостује у београдском Атељеу 212 на Другом фестивалу „Муцијеви дани” с представом „Радничка хроника”. Ова значајна манифестација посвећена је редитељу, позоришном педагогу и дугогодишњем управнику Атељеа 212 Љубомиру Драшкићу-Муцију.

„Радничка хроника”, драма Петра Михајловића, проглашена је најбољим савременим домаћим драмским текстом на конкурсу Стеријиног позорја у 2009. години. Представа је настала у копродукцији Стеријиног позорја и Народног позоришта Републике Српске, а адаптацију и режију потписује редитељка Ана Дјордјевић. Премијерно је приказана на Великој сцени Народног позоришта РС 24. децембра 2010. године, као друга премијера (праизведба) у позоришној сезони 2010/2011. године. До сада је имала 11 изводјења.

Улоге у представи тумаче: Бранко Јанковић, Златан Видовић, Миљка Брдјанин-Бабић, Сандра Љубојевић, Горан Јокић, Жељко Еркић и Драгана Марић.

Редакција Часописа за драму, театар и одгој „ТмачаАРТ” из Мостара додијелила је овој представи, равноправно с представом „Како сам научила да возим” Мостарског театра младих Награду „Кључ тмаче” за најбољу представу насталу у босанско-херцеговачим театрима у 2010. години.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *