Пуповац: Боље сам сарађивао са Туђманом у она тешка времена

Предсједник Српског народног већа и посланик Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац одбацује све тешке оптужбе које су на његов рачун изрекли хрватски предсједник Иво Јосиповић и представници неких српских ванпарламентарних странака. “У земљи суше, пожара, незапослености и растућег сиромаштва, у земљи гдје влада не зна којом би се руком примила посла и зауставила тешкоће […]

среда, 29 августа, 2012 / 18:56

Предсједник Српског народног већа и посланик Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац одбацује све тешке оптужбе које су на његов рачун изрекли хрватски предсједник Иво Јосиповић и представници неких српских ванпарламентарних странака.

“У земљи суше, пожара, незапослености и растућег сиромаштва, у земљи гдје влада не зна којом би се руком примила посла и зауставила тешкоће у земљи, предсједник се бави Милорадом Пуповцем,али није рекао зашто”,

изјавио је Пуповац у разговору за синоћњи Дневник Нове ТВ. Он очекује да ће све завршити онај ко је то почео – предсједник Јосиповић, који му на позиве да се састану не одговара већ два мјесеца.

Пуповац је изјавио да Јосиповић неаргументованим нападима ствара нестабилност у земљи и атмосферу нетрпељивости према представницима српске мањине.

“Ако предсједник има тешкоћа да призна резултате избора за мањинске посланике и не разумије да су и мањинама потребне институције, то је друга

врста проблема”, рекао је Пуповац који сматра да је Јосиповић изишао из уставних оквира називајућига мањинским монополистом.

“Замислите кад би предсједник скупио око себе мале нерегистроване и слабо активне лијеве социјалистичке и социјалдемократске странке и позвао их себи и оптужио СДП да има монопол над лијевом политиком у Хрватској”, рекао је Пуповац.

Он Јосипоивћеве потезе сматра штетним за државу и поручује да је боље сарађивао чак и с Туђманом у тежа времена за Србе у Хрватској, иако се није слагао с његовом политиком.

“Туђман се користио државним разлогом, а Јосиповић није посегао за државним разлогом, његови су разлози личне природе”, додаје Пуповац.

Он сматра да је све почело са промјеном власти у Србији.

“Како сам био добар с бившим предсједником Борисом Тадићем и како се зна да нисам развијао комуникацију с Томиславом Николићем, неко је то покушао искористити тако да с Тадићем испрати и Пуповца”.

Пуповац осуђује тврдње да већ годинама рекетари хрватске власти због свог интереса јер се тим језиком ствара стереотип, а мањинске странке сматра штеточинама, крвопијама, онима који живе на хрватској грбачи.

Одбацио је оптужбе да је за своју корист узимао мањински новац.

“Државно тужилаштво је је одбацило такву врсту пријава, баш на основу папира којима и данас неки људи машу. Ако неко сматра да треба установити како се располаже државним новцем, добро је дошао”, рекао је Пуповац.

Истичући да су његова врата отворена за институције државе, Пуповац је изразио очекивање да ће га Јосиповић примити по захтјеву који му је упутио још прије двије мјесеца.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *