Николић-Јосиповић: Остварен напредак уз одређена оптерећења

Предсједници Србије и Хрватске Томислав Николић и Иво Јосиповић оцјенили су да је у односима двије земље постигнут извјестан напредак, али да и даље те односе оптерећује низ проблема, међу којима су и питања несталих и међусобних тужби за геноцид.


Јосиповић: Подржавамо европски пут БиХ

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је данас послије разговора са члановима Предсједништва БиХ у Сарајеву да Хрватска подржава европски пут БиХ и да ће на том путу пружити свесрдну помоћ.


Јосиповић: Не подижемо зид према сусједима

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је да уласком Хрватске у Европску унију не одлази из региона и према својим сусједима, како је рекао, неће подићи зид нити ће се промјенити однос Хрватске према Хрватима у Босни и Херцеговини.
Радмановић-Јосиповић: Улазак Хрватске у ЕУ имаће рефлексије на БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић и предсједник Хрватске Иво Јосиповић сагласили су се да ће улазак Хрватске у ЕУ имати позитивне рефлексије на цијелу регију, а да ће посебно бити користан за БиХ.


Јосиповић: Сусрет са Николићем не би имао смисла

Хрватски предсједник Иво Јосиповић сматра да су након ослобађајуће пресуде хрватским генералима у Хагу шансе српске контратужбе готово никакве и да сада његов сусрет са предсједником Србије не би имао смисла.