Припрема програма за помен жртвама у Доњој Градини

Организациони одбор за обиљежавање 69. година од страдања жртава геноцида у јасеновачком стратишту Доња Градина утврдио је протокол одржавања парастоса и помена жртвама у Доњој Градини 27. априла, потврдио је министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија. Вече раније у Козарској Дубици биће одржана свечана академија током које ће бити изведена кратка верзија ораторијума […]

петак, 4 априла, 2014 / 17:30

Организациони одбор за обиљежавање 69. година од страдања жртава геноцида у јасеновачком стратишту Доња Градина утврдио је протокол одржавања парастоса и помена жртвама у Доњој Градини 27. априла, потврдио је министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија.

Вече раније у Козарској Дубици биће одржана свечана академија током које ће бити изведена кратка верзија ораторијума „Голгота јасеновачка“.

„Биће организован умјетнички програм посвећен пробоју јасеновачких логораша, сутрадан комеморативни скуп и полагање вјенаца у Спомен-подручју Доња Градина“, појаснио је министар Мутабџија.

Начелник општине Козарска Дубица Миле Злојутро потврдио је да ће локална заједница урадити свој дио посла кад је ријеч о припреми парастоса и помена у Доњој Градини.

Директор Јавне установе Спомен-подручја Доња Градина Милорад Буква рекао је да ће Јавна установа током априла реализовати активности посвећене обиљежавању 22. априла – Дана пробоја јасеновачких логораша.

„Планиран је завршетак пројекта освјетљења Тополе ужаса а у сарадњи са Народном библиотеком организоваћемо радионицу за ученике основних и средњих школа у Козарској Дубици“, нагласио је Буква.

У раду Организационог одбора за обиљежавање 69. година од страдања жртава геноцида у јасеновачком стратишту Доња Градина учествовао је и директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић, помоћником министра пољопривреде Михајло Стевановић и професор Владимир Лукић.

 Оставите одговор