У Београду представљен зборник о злочинима НДХ у Високој Крајини

Зборник седме међународне конференција о Јасеновцу и Зборник о злочинима Независне Државе Хрватске /НДХ/ у Гламочу, Грахову, Ливну, Дувну и Купресу имају драгоцјену документарну вриједност, јер су базирани на свједочењима преживјелих логораша и потомака жртава, истакнуто је на данашњој промоцији у Београду коју је организовало Удружење "Јасеновац – Доња Градина".


Припрема програма за помен жртвама у Доњој Градини

Организациони одбор за обиљежавање 69. година од страдања жртава геноцида у јасеновачком стратишту Доња Градина утврдио је протокол одржавања парастоса и помена жртвама у Доњој Градини 27. априла, потврдио је министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија.

Лукић: Дејтон је уклонио покушај стварања \’\’босанске нације\’\’

Дејтонски споразум је, осим мира, успоставио темеље за уставно уређење БиХ и трајно уклонио сваки покушај стварања јединствене босанске нације, оцијенио је члан делегације Републике Српске у Дејтону Владимир Лукић.


Лукић: Срамотна изјава Јадранке Косор

БАЊАЛУКА – Изједначавање Јасеновца са Вуковаром или Сребреницом, како је то урадила хрватска премијерка Јадранка Косор, јесте понижавање жртава и опасна увреда Срба и то је јадан покушај ХДЗ-а и званичног Загреба да обесмисле пресуду Хашког суда да је "Олуја" злочиначки подухват, сматрају српски званичници.