Презентација Електротима: И Мркоњић може бити паметни град

Компанија "Електротим" Бања Лука, аутор пројекта под називом "Од отпада до посла” , у сарадњи са Центром за промотивне и културне дјелатности "Примера МЛЛЛ" Бањалука започела је са првим активностима усмјереним на анкетирање локалних заједница и њихов обилазак.

субота, 22 фебруара, 2020 / 14:15

У Анкети је до сада учествовало десетак градова и општина из Републике Српске и сви су заинтересовани за учешће у разним сегментима овог Пројекта.

На основу договора са начелницом општине Мркоњић град, госпођом Дивном Аничић, у четвртак 20.02.2020. године, представницима више ресорних одјељења ове локалне заједнице уприличена је занимљива и веома корисна презентација овог пројекта.

У првом дијелу презентације директор компаније "Електротим" Бањалука, Зоран Киза упознао је присутне са пројектом "Паметни град" и детаљније им презентовао оригинално софтверско рјешење везано за "Централни систем управљања расвјетом".

Посебно интересовање је изазвала презентација везана за могућности украшавања града током празника и разних културних дешавања уз могућност израде бесплатног пројекта украшавања ове локалне заједнице.

Разговори на ове теме ће се веома брзо наставити са могућношћу реализације пилот пројекта примјене мјерних уређаја тзв. флуксера у циљу заједничког тестирања ефикасности и могућности ових уређаја.Оставите одговор