Представљен нови модел Каптур

Француски произвођач аутомобила "Рено" представио је нови концептни аутомобил "каптур", који представља нову дизајнерску стратегију започету са концептним моделом "дезир". "Рено каптур" краси нови фронтални идентитет, којим доминира велики "Рено" лого оивичен тамним површинама, док је свеукупан спортски наступ наглашен масивним 22-инчним црно-бијелим фелгама и необичним вратима која се отварају према горе, саопштено је из […]

понедељак, фебруар 14, 2011 / 19:30

Француски произвођач аутомобила "Рено" представио је нови концептни аутомобил "каптур", који представља нову дизајнерску стратегију започету са концептним моделом "дезир".

"Рено каптур" краси нови фронтални идентитет, којим доминира велики "Рено" лого оивичен тамним површинама, док је свеукупан спортски наступ наглашен масивним 22-инчним црно-бијелим фелгама и необичним вратима која се отварају према горе, саопштено је из "Реноа БиХ".

Опремљен тврдим кровом, који се може уклонити, "каптур" се једноставно претвара из купеа у кабриолет, из урбаног у "оф-роуд" возило.

Могућности "Рено каптура" додатно су унапријеђене иновативним РX2 системом контроле тракције при малим брзинама, наиме уколико један или оба погонска точка изгубе контакт с подлогом, овај потпуно нови механички самозатварајући диференцијал сву или дио погонске снаге преноси на точак на најбољим контактом с подлогом.

У "Рено каптуру" такође дебитује и "визио систем", иновација која користи камеру постављену на врх вјетробранског стакла за функционисање система за помоћ возачу. Ова нова технологија репродукује слику стања пута испред возила на централни екран, те на тај начин побољшава возачеву перцепцију.Оставите одговор