Прашовић се спрема да налупа Пухала у Београду

Црногорски професионални боксер, Дилан Прашовић и ефбиховски супарник Един Пухало боксоваће 23. октобра у Београду елиминациони меч за титулу професионалног ВБО шампиона свијета у крузер категорији, саопштили су организатори.

петак, 16 октобра, 2020 / 18:02

Оба боксера без пораза су на професионалном рингу. Прашовић је добио свих 13, а Пухало 19 мечева.

Меч је био планиран за март, у оквиру традиционалног турнира Сплендид Гран при, али је отказан због неповољне епидимиолошке ситуације.

"С обзиром да је ВБО федерација обавезала актере пројекта да у року од шест мјесеци морају искористити могућност квалификационог меча, промотер Реџо Дедеић и менаџер Иван Николић су одлучили да се одржи у Београду. Гаранцију и логистичку подршку добили су од предсједника Боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина", пише су саопштењу организатора.

Наводи се да побједник тог меча стиче право првог изазивача свјетском шампиону у крузер категорији.

Ко ће то бити знаће се 12. децембра послије меча у Лондону између домаћг борца Лоренса Околија и Пољака Криштофа Гловацког.

"Наш борац је завршне припреме обавио у Херцег Новом под стручним надзором њемачког тренера алжирског поријекла Насер Чахрура, а данас и сјутра су му посљедња два спаринга пред предстојећу борбу", пише у саопштењу.