Праљак попио отров током изрицања пресуде

Након што му је потрвђена казна од 20 година, Слободан Праљак је испио чашу у којој се наводно налазио отров.

среда, новембар 29, 2017 / 12:36

Изрицање пресуде је прекинуто, по Праљка је дошла хитна помоћ и упуће хеликоптер.

Судија је наредио да нитко не дира чашу из које је пио. Спуштени су застори у судници, забрањено фотографисање, а на галерији нису могли видјети што се догађа.

Хашки трибунал је правоснажно потврдио вишегодишње затворске казне шесторици званичника босанских Хрвата, предвођених Јадранком Прлићем за ратне злочине над Муслиманима у БиХ, 1993-94.

Трибунал је потврдио и налаз из првостепене пресуде да је у удруженом злочиначком подухвату прогона босанских Мусилмана, заједно са осуђенима, учествовао и тадашњи предсједник Хрватске Фрањо Туђман са још неким званичницима Хрватске.27 КОМЕНТАРА

 1. Lesina krepane herceg bosne , likvidirane zbog rigidnog nacizma, zlocinstva, pecinske civilizacijskog naslijedja i izdaje.
  2. praljak kao dokaz da na Balkanu jos uvek egzistira ta vrsta pred-humanog l praljudskog cetvero-rukca.
  Na klistiranje sa ovim tragicnim karakterom.

  1. A kad su vam hrvati spasavali guzice balijske sve do bihaca onda hvo nisu bili zlocinci.
   Tako i treba glupim hrvatima.
   Mi ih spasavali u srednjoj bosni od turaka a oni se 94 udruzili sa turcima protiv Srba.
   Eto vam sad racun m v j poganu

   1. Нијесу Срби спасавали Хрвате само из средње Босне, него су спасили Хрвате из Вареша и околине, из Коњица и околине и других мјеста, али какве користи. Колико су паравојне формације Хравтске поубијале српских бораца који су се као припадници ЈНА борили у околини Требиња и у Херцеговини спречавајући агресију и отимање српске земље у јесен 1991. године. То сви заборављају. Чак је и антисрспки и покварени енглеско-амерички суд утврдио истину за “браћу“.

 2. „’U slučaju da Ratko Mladić premine prije izricanja pravosnažne presude, prvostepena presuda bi postala konačna’, rekao je u izjavi za Nenad Popović iz pres službe ICTY-ja.”

  http://ba.n1info.com/a228654/Vijesti/Vijesti/Sta-u-slucaju-smrti-Ratka-Mladica.html

  Будући да је прочитан само дио другостепене пресуде, то ваљда значи да није изречена. Хоће ли онда првостепена пресуда постати правоснажна ако Праљак умре, барем у дијелу који се односи на њега? Или би морала сва шесторица поумирати?

 3. Svaki oficir koji je dozvolio sebi da padne ziv u ruke haskim egzekutorima je obicna kukavica. Ako nije kriv, znali su sta ih ceka, jer su osudjeni i prije sudjenja. Mnogo casnije je dici ruku na sebe nego da porodica i cijeli narod pati zbog vas. Ako je kriv, lakse bi bilo dici ruku na sebe nego to breme nositi. Ko je pristao da vodi narod onda treba biti spreman i da casno prihvati posljedice, pravedne ili ne. Nema tu casti, fukara do fukare. Mislim na nase srpske oficire u Hagu a nadasve na glavnog medju njima. Mozete se neslagati i velicati ali.. Kao obicni vojnik nosio sam uvijek spremnu jednu bombu za sebe, ako zatreba. Mladica znam. Imao je ratnih uspjeha, bio je kurazan, nije bio normalan i kad je bio normalan, izivljavao se na svojoj vosci, djeci je znao reci da su potrosni materijal za drzavu… U svakom slucaju ocekivao sam da se „potrosi“ za drzavu. Corak. Fukara do fukare.
  Cast Praljku, pogotovo kad de uzme cinjenica da je trebao izaci za par mjeseci. Mada, i on je bio oficir pa ga treba posmatrati na gore pomenuti nacin.

 4. Никад о појединцима, ово је изузетак, Праљак се убио само да би га дочекали као хероја, да би се сутра по њему звале улице и тргови, увијек је био нарцис, рецимо нека врста Туђмана.

  Мени је право да вам кажем жао Прлића, знам човјека из Сарајева прије рата, човјек је доктор наука економије са 29 година, сигурно не онај болесни штребер, напротив.

  Човјек воли спорт, знам лично да је боловао кад му термин у малом фудбалу почиње у Скендерији у пет послеподне, а он мора на неки састанак због владе.

  Волио је човјек увијек спорт, воли добра вина, нарочито оригинално Корчуланско бијело, жене се таквим подразумијевају, један је од ријетких супер школованих, у влади БиХ прије рата, а опет ,био је обичан, понашао се са другим као да има средњу школу.

  Он је такав добио 25 година, много брате, за шта?

  Зато што је био писмен и у незгодно вријеме, што је из владе БиХ, постао предсједник владе Херцег-Босне, па ко то не би, чак ако не би прихватио, можда би га мрак појео, такво је било вријеме.

  Знам га да није зао, о поштењу не говорим, бити при маслу, а масло не кусати, што рекли турци, то не бива, али не вјерујем да је он могао некоме наредити да иде силовати, убијати и бацати у јаме.

  То раде кроз историју манијаци, тзв. СУВА ДЕСЕТКА,такав је рецимо Туђман, партизан, па усташа, све што треба, само да буде главни и добије тр кад крепа.

  Значи, то не раде људи као Прлић, то раде они који нису никад имали успјеха у спорту, код жена, оне кукавице и шпије из разреда, они који су са са болесном упорношћу учили, све да нам једног дана докажу ко су они?

  Е, такве будале се лако искористе кад дође вријеме “ да паметни заћуте, а будале проговоре“, што рекао Андрић.

  Нисам ја ово написао због Јадранка, поготово не због љекарским налазима доказаног шизофреника Туђмана и Праљка,напротив.

  Ја сам ово написао да увриједим до кости оне који су се оправдано препознали у коментару, било да се питају, или да ће се не дај Боже никоме некад питати.

  Има њих колико хоћеш, од оних који сад имају 15 година, до скривених манијака, који не дај Боже могу испливати а имају и преко 60 година?

 5. Види, види српског капетана, родољуба без преседана, како рони сузе за хрватским ратним злочинцима! Срећа па није стигао да упозна блаженог Степинца.

  „Волио је човјек увијек спорт, воли добра вина, нарочито оригинално Корчуланско бијело, жене се таквим подразумијевају……“

  Шта сад ово значи? Спорт је волио и Туђман, воли га и тајкун Абрамовић, воли га и Додик. Љубитељ добрих вина је био и Милошевић, а воли их и Шкрбић. Шта значи да су жене подразумијевају? Јеси ли жене за Вас сексуални објекти за задовољење најнижих страсти или њежна, топла бића? Чини се да пропагирате промискуитет као врлину, што не приличи ожењеном човјеку који гази шесту деценију. И зашто би сада хрватски ратни злочинац био више вриједан зато што се таквоме „жене подразумијевају“ од нашег легендарног чика Симе, који преферира мушкарце? Њега можда не бисте жалили зато што би му у затвору лакше било наћи љубав?

  „бити при маслу, а масло не кусати, што рекли турци, то не бива“

  Ово ме посебно изненађује од човјека који се представља као морална вертикала, који је способношћу и радом из рата изашао са стотинама хиљада ДЕМ на хипо рачуну. По Вашој логици, подразумијева се да сваки јавни дужносник краде. Ево, ја у својој ЗЕВ радим с новцем, све плаћам преко рачуна, све је јавно, транспарентно, а никад нисам узео ни за телефонске трошкове. Један мајстор ми је рекао да сам први који му не тражи проценат од договореног посла, а други ми рекао да сам непоштен зато што сам га спријечио да нам рачун обрачуна за 93 м2 умјесто за 60 м2, тј. да нам украде 1000 КМ.

  И на крају, примјетих да Хршуму не одговористе на питање „Откуд зуби у кампањи?“ (а зуба нигдје). Такође, ни момку из публике не одговористе колико сте средстава донијели Српској или БиХ еколошким пројектима.

  Још примјетих да најављујете поново коалицију за изборе (уз обавезно „прање“ да се ради о „програмској коалицији“). Да ли сте то поново „легли на руду“ црвених другова?

 6. Ето, поставио си питање и сам одговорио,са десетак лажних теза и констатација, али шта да се ради?

  Чак си успут најцрње лагао пишући о мом породичном новцу,новцу који је успут буди речено, стечен добро после рата,односно био је на рачун уплаћен тек 2008 године на Хипо банци, новцу који је тамо тада положен на основу Закона, приложено купопродајног уговора, односно, после продаје дијела моје породичне имовине.

  Дио тог новца је од свег срца уложен и живописање-иконописање старе Цркве у Палама поводом њене стогодишњице, дио у изградњу велељепног ЕКОЛОШКО-СПОРТСКО-РИБАРСКОГ ЦЕНТРА у подножју Јахорине, крај ријеке Праче, центра на пет дунума земље, заокружене цјелине која има главни и помоћне објекте, спортске терене, прелијепу урађену обалу са каскадама на ријеци, ботаничку башту….центра који је данас највећа атракција у регији.

  Регионалне атракције која је доприњела већој понуди олимпијске Јахорине, центра који сам са својим еколозима и рибарима градио и изградио прије пет година, све као примјер шта зелени Српске хоће и како ће изгледати Република Српска кад ми добијемо прилику да у НСРС побољшамо садашње законе, донесемо нове, те проведемо наш програм са програмским партнерима из Републике Српске, уз велику сарадњу са удружењима грађана, и несебичну подршку медија, образовних и вјерских институција.

  Значи, урадиће управо онако како су то урадили зелени у земљама ЕУ, уласком у њихове парламенте прије двије-три деценије, зависи о којој се држави ради, земљама којим данас можемо само да позитивно завидимо.

  О томе ће бити приче у тв емисијама гдје ће се причати о позитивној енергији, идеји, програму и начину провођења онога што нуде нове партије.

  У нашем случају, шта нуде зелени у области успостављања правне државе, у области безбједности,у области здраве животне средине, шта у области образовања и његовом прилагођавању-школовању кадрова и радне снаге за развој стратешких грана привреде, привредних грана које су обухваћене нашим програмом ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, све то плански и у предвиђеним роковима, односно у наредна два четворогодишња циклуса.

  Да не говорим колико је озбиљна намјера зелених на успостављању социјално одговорне државе и одгоју здраве дјеце и нације, као рецимо што је то данас случај у Норвешкој.

  Неће више нико никад, бар што се тиче зелених и наше часне намјере добити прилику да ти постави питање, рецимо:“Богати Никола, ништа не ваља у овом друштву, треба нешто мијењати, ето ти водиш нову партију која не може ништа промијенити, не знам ни што сте се организовали?“

  Таква питања и констатације су добили они честити људи неки дан у емисији, неважно.

  Зашто зеленим није дао прилику да кажемо нешто о програму, знам, али ето, дјелимично си и ти у свом питању, све са твојим одговорима одговорио.

  Постоји сумња да ћемо ја, па сад и Тадићев Савановић бити са „црвеним“,шта човјек да ради, ваљда ти и водитељ са лила гаћама то боље знате, него ја сам, зар не?

  Нема везе, идемо даље.

  1. Набројте нам мојих „10 лажних конструкција“!

   У једном коментару сте се хвалили како сте способни, како сте након рата имали неколико стотина хиљада КМ на ХИПО рачуну, а тек сада нас информишете да сте до тог новца дошли продајом „породичног злата“, што, признаћете, и није нека способност. Писали сте како сте имали приватну фирму и да сте тако стекли тај новац. Сада иде друга прича.

   То што обећавате, ја вам не вјерујем, немате никакав кредибилитет, јер сте слагали за зубе, зимницу, огрев,… На Јахорини питах, нико за вас није чуо, па ни му Мокром и на Палама. Само у Пошти сви знају за вас. Али нису од вас добили зубе, већ од мене. И добиће још. Али ја нисам обећавао, а ви јесте, зар не?!

   Не знам откуд вам та настраност да завирујуте људима у гаће, па знате да водитељ носи лила? Човјек вас позове у емисију, да вам прилику да се бесплатно изрекламирате, а ви сада покушавате да га дискредитујете на основу боје доњег веша. Само зато што је поставио незгодно питање „откуд зуби у кампањи?“.

 7. Ово ћу написати због других још једном.

  Моји стари су били богати, једна од најбогатијих фамилија на Чаршији у Сарајеву,моји су сви и данас богати и школовани.

  Ја сам имао фирму приватну три године прије рата, много је радила са грађевинским материјалом, са једним врло коректним пословним човјеком, држао сам годину прије рата монопол на грађевинском материјалу од жељеза у Сарајеву.

  После рата сам држао десет година-до тешке болести и операције агенцију МЕГА, правна помоћ-некретнине, имао сам отворених седам канцеларија у седам градова, плус људе који су радили за МЕГУ у Сарајеву.

  Веома је то тежак и стресан посао, било је много посла у Федерацији и Српској, сви су нешто мијењали, продавали, водили оставнине, развргнућа заједница и сто чуда око имовинско-правних односа..

  Важно је да никад нико и нигдје није поменуо фирму по злу,нити је завршени посао, било у Федерацији, било у Српској био предмет било каквог накнадног спора, напротив.

  Одговорност, одговорност и одговорност, то и хуманост, помоћ коме год треба је било друго име МЕГЕ.

  Сви то знају, много је то осјетљив посао, да ми је ико од мојих сарадника за било шта покушао зајебати неког мог клијента, на лицу мјеста бих га стријељао, они су то знали,исто као што су знали да по том питању нема везе, да ли се радило о мушкарцима, или дамама.

  Али да би то тако било, од великог напора, стотине хиљада километара у ауту, стрес,неспавање, од много алкохола и цигарета, добио сам канцер, јебига.

  Што се тиче новинара Хршума ,он зна све о зеленим, сви подаци су му били доступни, одрастао је у Палама, зна добро мене,није био коректан, конципирао је намјерно погрешно емисију.

  Од увода, гдје су унапријед сви осуђени од стране грађана због намјерно погрешног питања.

  Чуј:Шта мислтње о новим странкама које се осниивају, аима их већ 150, то пита говно народ?

  Наравно да ће људи бити згранути чињеницом.

  Значи, од увода, па до тога да ниједном госту није дао, да бар у три уводна минута кажу основне ствари о себи, партији и програму, напротив.

  Зашто није питао грађане прије емисије, рецимо, „Биће ми вечерас гости неки људи из нових партија, али који су прешли из старих, а биће ми и зелени-еколог Лазаревић, они сду једина зелена партија у БиХ, а он лично никад није био прије ни у једној партији.

  Видио би онда народ одговор.

  Сви би рекли, е за тог што је еколог, а није нигдје био, свака част,а остали који су однекле пребјегли, па направили нову партију, нису ништа бољи, него они од којих су отишли?

  То је тачно, са тим сам доказао да је Хршум био крајње злонамјеран, поготово према мени и идеји некомпромитованих зелених, али, посао је посао, ја ћу то тако и схватити.

  Значи, не дао Бог некоме да му помажу у емисији ,као што је он мени, он је радио исто као ти сад, знао је, као што ти 100% знаш да сам ја способан и супер добар човјеке, али, због неког разлога, све чиниш да ме дискредитујеш.

  Не разумијем,новинар је новинар, био нарцис, или не, он на крају увијек прича онако како му је рекао да прича онај ко га плаћа’?

  За њега ми је значи јасно, али за тебе, зашто ти душу гријешиш?

 8. Ма ја само мало правим забаву, да се повећа читаност Фронтала. Нема ту зле намјере. Не дискредитемо ми вас, него сте се сами дискредитовали чињеницом да сте кампању заснивали на обећањима да ће људи добити зубе, да сте рекли да сте добили новац од странаца за зубе, а зуба нигдје. Будите поштени, па признајте! Упорно прећуткујете зубе, а новинара сте прво дискредитовали да „носи лила гаће“ (откуд знате?), а сада параноична конструкција да је против вас радио по налогу неких људи, иако вам је дао простор да говорите, а ви сте поновили у те три минуте оно што пишете овдје годинама, да су потребне само три странке, а да су зелени једна од њих. Нико ни не каже да сте били у некој странци (осим што сте били кандидат Нермина Виле за Предсјендика РС), али сте продавали мјеста у бирачким одборима СНСД-у (имам више свједока, неке из СНСД), па сте се нудили и Влади као повјереник, а нудили сте се и Стевандићу, Вукоти, Мирели,…, српске зубе нудили на Башчаршији, зар не?!

  Колико се сјећам, а чика Симо ће нас подсјетити, ви сте писали да сте трговали неким дијеловима које је производио Фамос. Ако сте имали агенцију за некретнине, па узимали паре избјеглицама које мијењају или продају куће и станове, у чему је ту хуманост? Хумано би било да сте то радили без зараде, зар не?!

  Ако сте имали монопол на жељезо, то имплицира да сте супер неталентовани за бизнис, с обзиром да Митал данас има билионе долара, а ви тек оно што сте наслиједили од пребогате и прешколоване фамилије.

  Даље, тврдите да сте били овисник о никотину и алкохолу, а еколог сте. Како сте очекивали повјерење грађана? А зубе опет прећуткујете…. Морам признати да ми је било врло лако преко европских стоматолошких удружења доћи до зуба и еврића на основу пројекта за зубе грађана сарајевско-романијског платоа. Љетос сам у пет дана одрадио с пријатељима стоматолозима сондажу терена, и зуби су стигли већ у септембру. Питао сам у сваком мјесту да ли су добили већ зубе од Лазаревића, сви су тврдили да нису. Чак многи нису ни чули за Лазаревића, а у Пошти на Палама су рекли да „њега нико не узима за озбиљно“.

  И сада нека кажу читаоци, да ли ја дискредитујем Лазаревића тиме што сам људима обезбједио зубе које је он обећао и што износим истину. Ако ми прође велики пројекат који радим, сви ће у Српској имати зубе до 2021. године, а ја нећу на изборе. Довољно ми је што ћу добро зарадити на пројектима и олакшати мојим сународницима живот.

 9. Никола,

  тебе је Хршум нагузио оног тренутка када ти је дао термин у вријеме Звездине одлучујуће утакмице, тако да те не треба изненадити да је гледаност била мала, па нема реакција.

  Колико сам чуо тамо је било пола Фронталовог коментаторлука са својим странкама.

  Због тога што те је Хршум нагузио са термином и прозивком за зубе, требало би ти бити јасно зашто се Фурунџија јавља.

  Чујем да си коментатора Ратија сјеб’о у дијалогу, а да ти се од неког Кисића причињавао Симо Ороз.

 10. Симо,

  није звездин термин утицао, права емисија је почела у једанаест.

  Сат смо сједили и слушали оне тенденциозне најаве о нама,после неку даму у борби за лијечење дјеце, те полицијског синдикалца и побуну синдиката полиције, па онда ЕПП, елем, првог сата нема, а у другом сату треба осам гостију да каже нешто паметно, све са поновним рекламама два пута.

  Забрањени форум има своје исте гледаоце, зависи од теме, али, мислим да је Саша требао бар мало бити фер према гостима, упадао је, постављао питања гостима која везе немају са њиховом партијом и зашто су се организовали……………….

  Пошто нас је све у уводу нагрдио, онда је још хтио да се свађамо, па није кампања?
  Нажалост, он је такав, такви хоће теби да кажу шта ти мислиш,нема смисла, ипак су ондје сједили све неки фини, писмени и већином у животу остварени људи.

  Зато сам касније мало узорао, не можеш нормално нешто рећи, па после тога евентуално одговорити на питање, или нечију реплику, е онда може како мора.

  Има снимак на јутјубу, још га нисам погледао, сигуран сам да је онај ко је гледао, а није политички опредјељен сигурно схватио шта је била намјера емисије.

  Неважно је сад шта је било, ја сам свјесно кренуо оданде, сад идемо на све медије, има до избора, узораће Ниџо медијски простор сљедећих пар мјесеци, сваки дан ћемо бомбардовати народ чињеницама и понудом конкретних рјешења, а онда их питати, требају ли зелени њима и њиховој дјеци?

  Што се тиче „дирања“ нисам дирао никог,напротив.

  Ја сам гостима још прије емисије рекао да се случајно неко не посвађа и да не причају о прошлости, што су и испоштовали.Сви су били коректни, али не можеш од нарциса.

  Савановића је одмах у прва два минута начео Хршум, добро га је питао РАТИО, да ли је ово политичка емисија, или ријалити програм?

  Иначе, кад сам ја позван у емисију, речено је да су позвани Стевандић, Тадић, Шепић и Хаџибајрић,Лазаревић те неко из хрватског народа.

  Наравно да је то онда нешто друго, да је то супер јака екипа, да се ту народу могла пружити прилика да види неке нове идеје и алтернативу, те да чује зашто су неки од њих основали „нове партије“ и зашто су зелени као нови потребни Републици Српској и Федерацији

  Кад сам стигао у студио, видим нерасположење људи из телевизије’, разлог, због тога што су неки послали други тим.

  Једино су Савановић, онај привредник-пољопривредник Арифовић из Хаџибајрићевог блока заједно са зеленим, могли нешто причати, јер долазе из партија које могу догодине итекако утицати на изборе.

  Ту је свакако и Шепић, али требао је он бити, или неко јачи од оног малог, мада је дечко фин и паметан,криво сједи, право реци.

  Оне из НДП, нисам знао ни једног, Хршум је њих довео довео да се докаже сва апсурдност постојања 150 партија-прелетача.

  Поздрав

  .
  .

 11. Чика Симо, није термин Звезде утицао, јер тај програм гледају углавном у ФБиХ, а тамо никог не занима Звезда. Али нема везе, помоћемо нашем Ниџи тако што ћемо га овдје супер промовисати. Обојицу би могао тужити г-дин Савановић, с обзиром да он сигурно није коментатор „ратио“.

  Г-дин Хршум је погодио „у сриду“ кад је питао за мотив оснивања партије, јер се доста тих комби партија оснива како би се трговало бирачким одборима, одвукли гласачи од противника власти или како би предсједници партија узели лову за неке наводно еколошке или социјалне пројекте. Не знам зашто то г-дина Лазаревића погађа кад знамо да је он супер поштен и да је основао партију из идеолошких разлога, након што није успио као кандидат Нермина Виле за Предсједника РС. А да је успио, водио би се идеологијом „бити при маслу, а масло не кусати, што рекли турци, то не бива“, зар не?! И сада прогања Цвијановићеву да га прими у програмску коалицију. У суштини, Хршум и Лазаревић дијеле исте ставове, тј. сматрају да је довољно неколико партија на политичком небу. Само је Хршум издоминирао, а Лазаревић воли само кад Симо доминира, како је некад написао. Можда је г-дин Хршум на основу тог писанија закључио да Лазаревић воли кад над њим раде доминацију („Симо, ја волим кад ти доминираш, али молим те, пази!“). Кад су чули да долази Лазаревић, сви су послали другу или трећу партијску поставу.

  И о свему Лазаревић у емисији и овдје „надроби“, само ни ријеч о томе откуд зуби у кампањи и гдје су обећани зуби.

 12. Ето, успио си, сјебао си ме начисто.

  Сад прочитај на Фронталу мој ПРОГЛАС ЗОРЕ, прочитај колумну БУНИТЕ СЕ МЛАДИ СВИ ВАС ЛАЖУ У ЗАЈЕБАВАЈУ, прочитај колумну САВЕЗ ЗА (НЕ) ПРОМЈЕНЕ У СРПСКОЈ, прочитај колумну, ДАЉЕ РУКЕ ОД ПРИЧЕ О ПРИРОДНИМ РЕСУРСИМА, прочитај колумну КАКО ПРЕЖИВЈЕТИ 2013 ГОДИНУ и прочитај колумну КО ТО ТАМО НА ИСТОКУ СРПСКЕ НЕЋЕ, ИЛИ НЕ ЗНА?

  После тога прочитај посљедицу, колум,ну НАШЕ МАЈКЕ И ЊИХОВЕ БРИГЕ ,(ту се прича о социјалној правди) све као дио укупне приче о промјени система понашања и пословног размишљања у Српској.

  Прича је пуна душе, каже људима шта морамо сами због себе урадити, све да би државу очистили, народ запослили и посљедично да имамо социјалну државу као у Норвешкој, још боље у Бјелорусији, гдје дословце нема незапослених, гдје нема нико без крова над главом, гдје породица може живјети од једне плате, гдје је феноменално и бесплатно образовање и здравство, гдје дословце сви млади и други грађани имају невјероватне услове за бављење спортом и културом, условом одгоја здраве и нормалне нације.

  Ко не вјерује, нека оде па види.
  Ми то овдје из пичке за два четворогодишња циклуса можемо направити, наравно са тз.полудиригованом привредом коју предвиђа наш програм ЗЕЛЕНОГГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, али о томе у кампањи са стручњацима из других партија, стручњацима који ће догодине да поново нуде нови програм(пети по реду), после 22 године зајебавања и пљачакања народа.

 13. Прочитао сам ја ваше колумне и већину ствари бих могао потписати, али овдје се ради о дјелима. Лако је бити слаткорјечив, али ја сам набавио зубе (а нисам обећао), док сте ви обећали, а о зубима избјегавате одговоре. То значи да би сваки грађанин требао да гласа за мене, а не за вас, ако бисмо били кандидати.

  Сада погледах дијелове емисије у којима добисте ријеч. Кажете водитељу да су зуби, огрев и зимница извучени из контекста, да зуби коштају 20 милиона, које не да г-ђа Цвијановић, да сте то обећали ако будете власт,… што није истина. У саопштењу стоји да сте већ добавили средства за зубе, а да ћете у првој половини 2017. године урадити сондажу и направити зубне картоне. Водитељ пита да ли сте то урадили, а ви избјегавате одговор. Како сам ја добио зубе преко пројекта, а да марку нисам платио, већ плаћају мене да реализујем пројекат?

  Водитељ је питао да ли сте с неким били у коалицији, па сте и ту слагали да нисте.

  „Koalicija pod nazivom „Složno za Pale“, koju čine Savez nezavisnih socijaldemokrata, Pokret za naš grad, Socijalistička partija, Savez za demokratsku Srpsku, Ujedinjena Srpska i Ekološka partija RS, za načelnika Pala u narednom četvorogodišnjem periodu predložiće Boška Jugovića“

 14. „Nijedan stanovnik Republike Srpske od 2017 godine ne smije biti bez krova nad glavom, bez zimnice, bez ogreva, bez sredstava da proslavi svoje vjerske praznike”, ističe u saopštenju Nikola Lazarević, predsjednik Ekološke partije Republike Srpske.

  “Takođe, ekološka partija već od početka 2017 godine ide na izradu socijalne karte, odnosno da se naprave zubni kartoni, te besplatno poprave i naprave zubi svim građanima koji nemaju za to novac. Ekološka partija je obezbjedila novac od donacije VVFA i od 2017 godine Republika Srpska će biti jedina država na svijetu u kojoj svi stanovnici imaju zube”, kaže se u saopštenju.

 15. Дражен Милосављевић 10. децембра 2017. у 19:41

  “Обојицу би могао тужити г-дин Савановић“

  Изгледа да те је опет засврбило дупе!

  Ја Савановића нигдје поменуо нисам, па ако би било кривично дјело Савановићу рећи да је Ратио, онда би се врло лако могло утврдити да је то твоја тврдња, а не моја.

  Ти доводиш у везу Ратиа и Савановића, а не ја.

  1. Чика Симо, господин Лазаревић се овдје више пута обраћао коментатору „ратио“ као да се ради о господину Савановићу, иако ја ЗНАМ ко је „ратио“ (није Савановић), те отуд могућа тужба за клевету. Јасно је да сте ви алудирали на то, али је тачно да нисте написали недвосмислено да је Савановић „ратио“, те нема основа да вас тужи за клевету. Стога вам се извињавам. Али сте написали овдје да сте Рајко Васић, а он вас никад није тужио, иако честитог Рајка на тај начин компромитујете (подржавате Чеду и Чанка, декларишете се као „хомчина“, лобирате за НАТО,…) 🙂

 16. Де ти Лазаревићу реци како се десило да се Дражен јавља послије дужег времена баш на теми твог гостовања код Хршума.

 17. Пусти Дражена.

  Иначе, Савановић је културан човјек, као и онај Арифовић, нити сам мислио рећи, нити нешто ружно рекао о било коме.

  Наравно, свидио ми се и онај мало дебљи(иначе дебели људи су скоро сви добри) из Прве странке, жртвује себе за свој новац, кандидујући се на мјестима(виши ниво) гдје зна да неће проћи(нешто ми то познато) да би добила странка више медијског простора и да би његова партија нешто постигла на другој страни, баш ми је драго да му је то упалило и да је на Илиџи добио два одбнорника.

  Мој циљ учествовања у Форуму је био да се за зелене сад много више зна у Федерацији.

  Познато је да зелени Српске до сада, осим пинка,нису користили федералне медије, сад се ради о велико послу и не бих да сутра када будемо у НСРС и кад нам ЗЕЛЕНИ из владе у Бриселу дају средства за еколошку инфраструктуру и пољопривреду за Републику Српску, због тога што смо парламетарна партија, Федерација ништа не добије, напротив.’

  Чак нам та чињеница може бити баријера, зато морам зелену идеју тамо проширити, бар да постоје, ако не буду догодине у парламенту

  Нпр. много је пројеката планирано у тзв.међуентитетској сарадњи по питању еколошке инфраструктуре, да се све заврши по споразуму и агедни до 2026 године, требаће преко шест милијарди марака у Федерацији и Републици Српској само за сакупљање канализације градских и општинских отпадних и оборинских вода, изградња колектора и њихово пречишћавање, све на ријекама које теку у оба ентитета, да не говорим о другим стварима.

  Видите како се стратешки размишља, то је сасвим нормално,треба нам свима, ја бих рекао, од зелених Српске и државнички.

  Зашто?

  Зато што нико тамо не може рећи, да се бар у неком сегменту не можемо усагласити,значи, морамо се понашати по оној, мисли глобално, дјелуј локално.

  Замислите, ми пречистимо Врбас до Саве, а говна нам из горњег тока Врбаса дотичу у Бањалуку, или чистимо Босну, а говна нам стижу од Сарајева, Високог и Зенице.

  Значи, сви морају урадити свој дио посла, на шта су се у осталом обавезали агендом и многим међународним споразумима по питању животне средине.

  Иначе, спремамо се крваво,формирао сам тим.

  Ове године смо урадили пројекат уређења и чишћења свих општина Републике Српске, на самом крају је студија о потребној еколошкој инфраструктури у свакој општини Републике Српске.

  Основни је то услов, да кад нам сдогодине дођу зелени из ЕГП, да виде колико смо озбиљни у овом послу, надам се да ће то озбиљно схватити у влади и свакој локалној заједници, јер да се ово све заврши по сегметима, треба само Републици Српској од 3-5 милијарди марака до 2026 године.

  Бар трећину можемо сами урадити, ништа на томе не радимо, остатак иде из бесповратних фондова и супер повољних кредита у наредним годинама

  Имамо ми ли те паре, немамо, имају ли код зелених у Бриселу и код свјетских еколошких фондација бесповратни фондови, имају, имају ли супер повољни кредити, имају, ко их држи, ЕГП савез зелених партија ЕВРОПЕ, они су тамо влада и дају средства само земљама које имају зелене у парламенту.

  Провјеритње Мађарску као 12 година чланицу ЕУ,онда погледајте прије него је Орбан зелене прије четири године убацио у парламент и погледајте после, разлика је у фондовима толика да је због зелених из Брисела добио 6 милијарди евра за четири године, а да су раније за осам година добили нешто мање од 2 милијарде.

  Ево, Србија је због тога што има зелене у парламенту прошле године добила 400.000 евра помоћи за еколошке пројекте, а БиХ, није добила ни 10 милиона, а право имамо једнако са Србијом, као и са сваком чланицом ЕУ.

  Симо.
  Када сам гледао снимак, видим да се Савановић стално дописивао, ваљда са Огњеном.

  Нје ми пало на памет да се свађамо, поготово ми из Републике Српске.
  Могао сам добро поткачити Савановића као идеолога, заједно са Тадићем и Босићем, творцима пораза СЗП 2014 године, што је непобитна чињеница.

  Одговорно тврдим да сам ја био Босић,Иванић би био члан предсједништва,Тадић не би био кандидат за предсједника, значи кандидат и садашњи предсједник би био Босић, а због рада на терену годину прије избора,наша заједничка листа би добила на изборима најмање 50 посланика, макар нас негдје и покрали.

  Можда би искусни Рајко Васић, да је он био главни у СЗП,, каква је била клима у друштву направио више него ја, сигурно је једно, да смо нас двојица, или Чавић водили савез, узели би власт на програмској основи за све нивое, али, никад то нећемо сазнати, зар не?

  Све што могу да кажем по питању нових и старих партија, мислим да ће све нове партије, осим зелених, пропасти догодине, наравно, можда нека случајно остане на компензацији, ако их неко буде хтио, али никад ни после тога неће постати партија, као што није ни Шукалова. Чавићева,разне радикалске и многе друге.

  Ради се људи о идеологији, не можеш правити десет народњачких партија, десет лијевих, неке локалне савезе, нема пара и није ово некадашње доба, сад или имаш нову идеју и жестоку причу каоо ЗЕЛЕНИ, или велики новац, медије и инфраструктуру, остало наби на ку*ац, слободно.

  Ја им и сад,, као и прије много година што сам радио, препоручујем да се уједињују.

  Запамтите, догодине у НСРС сигурно улазе СНСД, па СДС, па ДНС, па ПДП и Социјалисти, још томе додај зелене и то ће бити крај, видјећете.

  Ако нека друга партија прође, искључиво ће то бити на компензацију, или ће можда неко супер поштен и познат, у неком граду гдје је велико бирачко тијело освојити мандат на име.

  Али, опет шта ће касније без идеологије, инфраструктуре и пара?

  Доста је било експеримената, част угледним појединцима који се буду кандидовали појединачно на локалу, или на републичком нивоу, биће и таквих и неки ће можда проћи.

 18. Опет о свему он, и о говнима који пливају Босном и Врбасом из ФБиХ, и о Орбану, само не о обећаним зубима. Гдје су средства од VVFA („Ekološka partija je obezbjedila novac od donacije VVFA i od 2017 godine Republika Srpska će biti jedina država na svijetu u kojoj svi stanovnici imaju zube”)?

  „Видите како се стратешки размишља, то је сасвим нормално,треба нам свима, ја бих рекао, од зелених Српске и државнички.“

  Видимо, државнички за БиХ, а не за Српску. Ето шта дочекасмо, да српски капетани жале за хрватским ратним злочинцима и воде пробосански политику! (Мој циљ учествовања у Форуму је био да се за зелене сад много више зна у Федерацији.) Зар Нермин Вила није основао већ зелене у ФБиХ? Зар нисте били њихов кандидат за Предсједника Српске? Сад сте сконтали да ће странци за екологију дати паре само на државном нивоу, па није проблем ни да се гостује на федералним медијима, да се у емисији Ибро диже у звијезде, да се траже стратешки партнери на Башчаршији. Све је на продају! 🙁

  А сазнасмо и да Лазаревић преферира дебље мушкарце (“ свидио ми се и онај мало дебљи“).

  Само не сазнасмо гдје су паре за зубе од стране донације и гдје су обећани зуби.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *