Потписан споразум између пензионих фондова Српске и Србије

Директори фондова ПИО Републике Српске Младен Милић и Србије Драгана Калиновић потписали су Споразум о електронској размјени података у области пензијско-инвалидског осигурања, који ће омогућити ефикаснији рад и уштеде. Милић је послије потписивања у Бањалуци рекао новинарима да ће Споразум на почетку обухватити размјену података о изводима из матичне књиге умрлих, а биће проширен на […]

субота, 21 фебруара, 2015 / 11:18

Директори фондова ПИО Републике Српске Младен Милић и Србије Драгана Калиновић потписали су Споразум о електронској размјени података у области пензијско-инвалидског осигурања, који ће омогућити ефикаснији рад и уштеде.

Милић је послије потписивања у Бањалуци рекао новинарима да ће Споразум на почетку обухватити размјену података о изводима из матичне књиге умрлих, а биће проширен на размјену података о евидентирању оствареног радног стажа.

Он је навео податак да Република Српска за око 18.500 корисника пензије у Србији исплаћује око 2,2 милиона евра на мјесечном нивоу.

"До сада нисмо имали контролу над тиме кад неки наш корисник у Србији умре већ смо наставили исплату пензије све до краја календарске године до достављања потврде о животу. На томе смо губили велика средства", каже Милић.

Калиновићева је навела податак да Фонд ПИО Србије исплаћује пензије за око 11.000 корисника у Републици Српској.

Она је указала на добру сарадњу два фонда која ће сада бити још више унапријеђена, захваљујући споразуму и најавила одређене заједничке активности као што је "Дан отворених врата".

Потписивању Споразума присуствовали су министар рада и борачко-инвладиске заштите Републике Српске Миленко Савановић и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Србије Александар ВулинОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *