Загреб: Контра протест хоће да окупира ветеране

Покрет "Окупирајмо Хрватску" данас ће организовати протест против ратних ветерана, које сматрају ултранационалистима, а који са разапетим шаторима протестују већ четири мјесеца. Организатори протеста саопштили су да "ексцесни национализам и нетолеранција према другима и другачијима нису само пролазне слабости, него постају основне `вриједности` друштвене заједнице, које се тренутно манифестују у Савској 66". Покрет "Окупирајмо Хрватску" […]

субота, фебруар 21, 2015 / 11:24

Покрет "Окупирајмо Хрватску" данас ће организовати протест против ратних ветерана, које сматрају ултранационалистима, а који са разапетим шаторима протестују већ четири мјесеца.

Организатори протеста саопштили су да "ексцесни национализам и нетолеранција према другима и другачијима нису само пролазне слабости, него постају основне `вриједности` друштвене заједнице, које се тренутно манифестују у Савској 66".

Покрет "Окупирајмо Хрватску" истиче да је протест ветерана, који су у Савској већ више од 120 дана, од почетка илегалан.

"Свим политичким структурама овакви дернеци одговарају – мичу се из фокуса пажње јавности битни економски проблеми. Национализам је издизање своје нације као више нације у односу на друге. Он не може никако бити позитиван, већ је `храна` због које настаје `спирала међусобне мржње` без краја, из које нема изласка", наводи се у позиву на протест.

Окупљање учесника протеста биће одржано на Тргу бана Јосипа Јелачића у 14.00 часова, након чега ће кренути према Савској улици, гдје протестују ветерани.

Покрет "Окупирајмо Хрватску" на протест позива и оне хрватске ветеране који се не слажу са ветеранима који протестују у Савској.

Из загребачке полиције хрватским медијима су потврдили да "протест против шаторџија" није пријављен, те да ће пратити догађај, а интервенисати уколико дође до инцидената.Оставите одговор