Потонуо јужнокорејски рибарски брод, 5 мртвих, 17 несталих

СЕУЛ – Јужнокорејски рибарски брод од 614 тона са 42 члана посаде, потонуо је ноћас у леденим водама Антарктика, око 2.250 километара јужно од Новог Зеланда. Како је јавила национална новинска агенција Јонхап, петорица рибара су изгубили живот, 17 се воде као нестали, док је њих 20 успио да спасе други јужнокорејски рибарски брод. За […]

понедељак, децембар 13, 2010 / 10:45

СЕУЛ – Јужнокорејски рибарски брод од 614 тона са 42 члана посаде, потонуо је ноћас у леденим водама Антарктика, око 2.250 километара јужно од Новог Зеланда.

Како је јавила национална новинска агенција Јонхап, петорица рибара су изгубили живот, 17 се воде као нестали, док је њих 20 успио да спасе други јужнокорејски рибарски брод.

За сада се не зна шта је изазвало несрећу, јер никакав позив за помоћ није био упућен.

Два новозеландска и три јужнокорејска брода, који су се затекли у близини, трагају за преживјелима, док ће авионима новозеландског ратног ваздухопловства, који су позвани да помогну у потрази, бити потребно осам сати да би стигли до мјеста удеса.

Температура воде је само 2 степена Целзијуса, што не омогућава преживљавање дуже од 10 минута без посебне опреме.

Посаду брода сачињавало је 8 Јужнокорејаца, 8 Кинеза, 11 Вијетнамаца, 11 Индонежана, три Филипинца и један Рус, навела је агенција.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *