Најмање шест америчких војника погинуло у нападу талибана

Најмање шест америчких војника из састава Међународних безбједносних снага у Авганистану (ИСАФ), погинуло је јуче у нападу талибана близини Кандахара, на југу земље, јавио је британски Би-Би-Си. То је највеће броју погинулих страних војника у једном инциденту у Авганистану од 29. новембра, када је један побуњени погранични авганистански полицајац убио шест страних војника. У данашњем […]

понедељак, децембар 13, 2010 / 08:12

Најмање шест америчких војника из састава Међународних безбједносних снага у Авганистану (ИСАФ), погинуло је јуче у нападу талибана близини Кандахара, на југу земље, јавио је британски Би-Би-Си.

То је највеће броју погинулих страних војника у једном инциденту у Авганистану од 29. новембра, када је један побуњени погранични авганистански полицајац убио шест страних војника.

У данашњем нападу, када је експлодирао минибус са експлозивом на улазу у војну базу међународних снага у области Зари на југу Авганистана, погинула су и два авганистанска војника у моменту док су се припремали да крену у патролу.

Америчка агенција АП наводи да су побуњени талибани преузели одговорност за напад.

Портпарол талибана Кари Јусуф Ахмади потврдио је да су талибани преузели одговорност за експлозију и навео да је данашњи напад „знак одмазде побуњеничке групе за нападе на њихове борце у тој области у последњих неколико мјесеци”.

ББЦ наводи да су борбе појачане на југу Авганистана, пошто америчке снаге покушавају да потисну талибане из њихових упоришта у покрајинама Хелманд и Кандахар.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *