Поново ради биоскоп: УНРС честита Дан слободе медија

Удружење новинара Републике Српске је након пет година тиховања, обновило славну традицију још из 1996. године. У то име, Фронтал.СРБ са задовољством и у цјелости преноси ово саопштење.

петак, 3 маја, 2019 / 12:17

Удружење новинара Републике Српске свим новинарима, уредништвима и медијским кућама честита Међународни дан слободе медија.

Удружење, чији је рад недавно обновљен, инситираће на економском јачању новинара, њиховим додатним обукама, стварању безбједнијег окружења и неутралисању посљедица пристрасних извјештаја које о медијима Републике Српске у међународне организације шаљу појединци и удружења из БиХ.

Поздрављамо акцију надлежних органа Републике Српске којом је ухапшен оптужени за покушај убиства нашег колеге Владимира Ковачевића и инсистирамо на откривању и кажњавању налогодаваца овог кривичног дјела.

Надлежне позивамо да открију и казне све који су у Српској пријетили нашим колегама и да правди приведу иницијаторе угрожавања бјезбједности новинара из Српске запослених на БХРТ-у кад су одбили да у аксиом претворе квалификације и датуме о којима не постоји сагласност конститутивних народа и заједничких институција БиХ.

УНРС ће подржати све активности синдикалних организација усмјерене ка економском и социјалном јачању новинара и снажније их штитити од политичких и финансијских центара моћи из Републике Српске, Федерације БиХ и иностранства. Најстарије новинарско удружење у Српској бескомпромисно ће бити у служби интереса јавности кад год буду угрожени дјеловањем институција и, истовремено ће, активностима Вијећа новинарске части, институције и грађане штитити од неморалних појединаца из наших редова.

Сматрамо да је нужно што прије законски уредити област у којој углед професије скрнаве портали скривених власника и одговорних лица.
Заложићемо се да такви субјекти што прије буду доведени у позицију у којој су портали са ваљаним импресумима и да буду подложни евентуалним казнама као и одговорна лица из осталих медијских кућа.

Уружење новинара Републике Српске, овог 3. маја, најављује и организацију бројних поучних програма за које су партнерско интересовање показали школске установе Републике Српске, овдашње редакције, Удружење новинара Србије и сличне организације спремне да подрже наш повратак у чланство Европске и Свјетске асоцијацију новинара.

Удружење новинара Републике СрпскеОставите одговор