Полиција истражује Шукала, овај сумња на Лукачеву освету

Управа криминалистичке полиције МУП-а РС поднијела је данас извјештаје против Жељка Благојевића (42) и Адама Шукала (40) због сумње да су починили кривична дјела “злоупотреба службене дужности или овлаштења”, потврђено је Монду.

уторак, јул 10, 2018 / 10:02

Извјештаји су поднесени Окружном јавном тужилаштву Бањалука, а како незванично сазнајемо из МУП-а РС, сумња се да је Шукало, иначе посланик у Народној скупштини РС, примио плату у укупном износу од око 18.000 КМ, а да није није долазио на радно мјесто у Културни центар Градишка.

“За Благојевића постоји основ сумње да је као одговорно лице у јавној установи Културни центар Градишка запослио Шукала, а затим га распоредио на радно мјесто за које није испуњавао услове. Такође, Благојевић је према Шукалу уредно извршавао обавезе из радног односа, док се Шукало није ни појављивао на радном мјесту”, тврде извори из МУП-а РС.

Штета која је на овај начин нанесена Културном центру Градишка процјењује се на око 24.000 КМ.

Адам Шукало за Мондо каже да је у питању обрачун министра унутрашњих послова Драгана Лукача са њим.

“Он је једноставно изгубио компас. У питању је класичан монтирани процес. МУП је обавијестио јавност да је данас поднио извјештај, а та анонимна пријава против мене стигла је у МУП још у новембру прошле године када сам имао први конфлит са Лукачем. Већ тада су испитивали људе који раде у КЦ Градишка, почетком јануара и ја сам саслушан у својству свједока. Прије 10 дана позвали су ме на саслушање у својству осумњиченог”, тврди Шукало.

Он каже да није могао да злоупотреби службену дужност или овлаштење јер није ни био на службеном положају.

“Ријеч је о уговору о раду у периоду 2013-2014. године који би, да је био споран, био и поништен. У контексту тога што МУП наводи треба рећи да је у питању био уговор о прерасподјели радног времена по којем због описа послова нисам био обавезан да радим класично, од осам до четири”, тврди Шукало и додаје да против њега истрагу води “Лукачев тим из МУП-а”, а да у тужилаштву не постоји никаква наредба о спровођењу истраге.

Ова тема потегнута је у протеклом периоду у неколико наврата током бурних расправа на сједницама Народне скупштине.1 КОМЕНТАР

  1. А ти си значи тај лопов што „једе курузе“?!

    Због тебе значи ја као 100%тешки РВИ са троје дјеце, првоборац, официр, јуришник,…ни дан данас не могу добити ни стан, ни инвалидску пензију иако имам преко 30г стажа, ни бању, ни море,ни одштету…
    Главата „господа“ би то све мени дала као и Лукачу, али немају, поједоше такви као ти, 18000 ееејјј…,а ја јадан цијело вријеме сумњао у главату „господу“ и мислио како сам неподобан и штошта…ајајај…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *