Почела сезона противградне заштите

На 190 противградних станица широм Републике Српске са којих се брани око 750 000 хектара претежно пољопривредних површина, данас у 9.00 часова званично је започела сезона противградне заштите. Директор Јавног предузећа "Противградна превентива РС" Рајко Поповић и предсједник Надзорног одбора овог предузећа Миленко Петровић рекли су новинарима у Бањалуци да су све припреме за почетак […]

петак, април 15, 2011 / 13:42

На 190 противградних станица широм Републике Српске са којих се брани око 750 000 хектара претежно пољопривредних површина, данас у 9.00 часова званично је започела сезона противградне заштите.

Директор Јавног предузећа "Противградна превентива РС" Рајко Поповић и предсједник Надзорног одбора овог предузећа Миленко Петровић рекли су новинарима у Бањалуци да су све припреме за почетак 40-те противградне сезоне завршене и да је обезбјеђена 821 ракета што у просјеку износи 4,32 ракете по противградној станици.

Према њиховим ријечима, вишегодишњи просјек утрошка ракета по једној противградној станици је четири до пет, а да би оптимално било да у сезони свака станица располаже са по 15 ракета, што би укупно било 2 850 комада.

Поповић и Петровић су на конференцији за нопвинаре рекли да до данас још у систем противградне заштите нису укључене 33 станица и то 24 на подручју општине Бијељина због захтјева стријелаца да им се удвостручи накнада за рад, као и осам станица у Брчко дистрикту, гдје је у току тендерска процедура и једна станица у Сребреници, гдје је стријелац одустао од обављања тих послова.

Противградна сезона која је почела данас, трајаће 183 дана до 15. октобра ове године, а активности свих противградних станица моћи ће се пратити на новоуспостављеној интернет страници ове установе www. pgprs.info. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *