Пежо и БМВ шире сарадњу

ФРАНКФУРТ – Француски произвођач аутомобила компанија „ПС Пежо ситроен“ планира да прошири сарадњу са њемачком компанијом „БМВ“, изјавио је данас предсједник француске компаније Филип Варен за дневник „Хандесблат“. Дневник наводи да је компанија "Пежо" заинтересована за угљенична влакна, материјал који је веома слаб али издржљив, а уз то је и скуп, међутим Варен није желио […]

понедељак, септембар 27, 2010 / 11:52

ФРАНКФУРТ – Француски произвођач аутомобила компанија „ПС Пежо ситроен“ планира да прошири сарадњу са њемачком компанијом „БМВ“, изјавио је данас предсједник француске компаније Филип Варен за дневник „Хандесблат“.

Дневник наводи да је компанија "Пежо" заинтересована за угљенична влакна, материјал који је веома слаб али издржљив, а уз то је и скуп, међутим Варен није желио да потврди ову информацију.

Компанија "БМВ" је доста инвестирала у овај материјал, који се до сада нарочито користио у авијацији и тркачким аутомобилима, али чији су квалитети обећавајући за производњу електричних возила.

"Двије компаније су већ сарађивале у изради појединих мотора и размишљају о овоме, јер не постоје друга подручја са изазовима", изјавио је предсједник компаније "Пежо" њемачком економском дневнику.

Он је додао да заједно истражују техничка рјешења која могу бити примијењена.

Француска компанија тежи да прошири сарадњу са јапанском компанијом "Мицубиши" у домену комерцијалних возила и жели да јапанској компанији продаје спортски модел аутомобила 4х4 под својим брендом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *