Ko су Нови Срби?

Нова Српска је удружење грађана који желе да кроз "think thank" организацију представи нове идеје за будућност. Оснивачи Нове Српске су грађани Републике Српске, нестраначки оријентисани, незадовољни постојећим стањем у Српској, који сматрају да постоји и други односно трећи пут. То је пут којим се у Српској ријеђе или готово никада не иде, пут промјена […]

понедељак, 27 септембра, 2010 / 12:54

Нова Српска је удружење грађана који желе да кроз "think thank" организацију представи нове идеје за будућност.

Оснивачи Нове Српске су грађани Републике Српске, нестраначки оријентисани, незадовољни постојећим стањем у Српској, који сматрају да постоји и други односно трећи пут. То је пут којим се у Српској ријеђе или готово никада не иде, пут промјена и пут у бољу будућност грађана Српске.

Организација Нова Српска ће покренути неколико пројеката који ће помоћи остварењу програмских циљева и допринијети промоцији идеја за будућност.

Фондација Нова Српска има циљ да омогући стипендирање младих и успјешних студената и постдипломаца који се баве занимљивим наукама и темама.

Креативни инкубатор ће бити мјесто на које ће сви прогресивни људи са идејама моћи послати своје приједлоге шта је потребно и пожељно урадити за стварање Нове Српске. Процес приближавања БИХ и Р.Српске Европској унији и очекивања грађана Р.Српске од тог процеса ће бити важан сегмент наших истраживања и анализа кроз пројекат РС ЕУРopinion.

Нови Србин је оно што представља идеју водиљу Нове Српске. У протеклих двадесетак година имиџ Срба, посебно становника Републике Српске је драматично нарушен, а корекција тог стања у виду одређених активности је непримјетна. Грађани Републике Српске у већини још увијек чекају да неко други уради нешто за њих.

Промјена нашег идентитета и модела понашања те стварање Новог Србина и Нове Српске мора имати шансу. Нови Србин 2020. год. и 2030. год. је толерантан, образован, информатички писмен и склон цијеложивотном учењу.

Нови Србин је човјек који треба Републици Српској.

Нова Српска позива све младе, способне, стручне људе који сматрају да могу дати свој лични допринос бољем разумијевању прошлости и будућности да нам пошаљу своје радове из социологије, економије и свих других области.

НАПОМЕНА: Нова Српска није повезана ни са једном постојећом политичком партијом, невладином организацијом или међународном организацијом. Због тога су оснивачи Нове Српске одлучили да током предизборне кампање неће давати никакве додатне изјаве о циљевима и оснивању Нове Српске.

Више информација на www.novasrpska.orgОставите одговор