ПДП: Округли сто у част именовања новог директора Конрад Аденаура у Дејтонки

Током округлог стола у Источном Сарајеву са омладином ПДП-а, који је уприличен поводом преузимања дужности новог директора Фондације Конрад Аденауер у БиХ, предсједник Партије демократског Прогреса Бранислав Бореновић је истакао да је на новој генерацији младих политичара и политичких активиста велика улога и одговорност за будућност наше земље за коју ће ускоро морати да буду спремни:.

среда, 14 новембра, 2018 / 09:41

"Историјска одговорност је на свима нама да сачувамо младе људе овдје, да у својој земљи развијају и усмјеравају своје потенцијале. Партија демократског прогреса је отворена, што из дана у дан и доказујемо, за слободомислеће, часне младе људе и нове идеје. Очекујем да вас за двије године буде што више у одборничким, а за четири у посланичким клупама", истакао је Бореновић.

Бореновић је захвалио досадашњем директору Фондације Конрад Аденауер у БиХ Карстену Димелу на успјешној сарадњи током које су реализовани бројни пројекти који се тичу едукације младих.

Димел је замолио младе да остну вјерни себи: "Остати вјеран себи значи задржати основне вриједности на којима почива ваш рад, али и остати у својој земљи, развијати је док развијате себе и своје потенцијале", закључио је Димел.

Новоименовани директор Фондције Конрад Аденауер у БиХ Свен Петке подијелио је политичко искуство које је стекао током деветнаест година колико је био посланик ЦДУ, странке њемачке канцеларке Ангеле Меркел, те изразио очекивање да ће успјешна сарадња ПДП-а и Фондације бити настављена и у наредном периоду.