ПДП о корупцији: Данас на продају и народни посланици, коалиције, странке

Постали смо друштву у којем је све на продају – народни посланици, гласови, коалиције, странке и већ годинама и се и не крије да се власт формира на основу коруптивних радњи. Они који су све створили на основу корупције и мимо закона, једног дана ће на продају понудити и Републику Српску која је већ осиромашена, […]

недеља, 9 децембра, 2018 / 21:18

Постали смо друштву у којем је све на продају – народни посланици, гласови, коалиције, странке и већ годинама и се и не крије да се власт формира на основу коруптивних радњи. Они који су све створили на основу корупције и мимо закона, једног дана ће на продају понудити и Републику Српску која је већ осиромашена, опустошена и из које свакодневно одлазе млади људи.

Борба против криминала и корупције је трајно опредјељење и препознатљив знак Партије демократског прогреса. Одлучни смо да не одустанемо од борбе за владавину права, доступност правде, ефикасне институције, што се може постићи досљедним увођењем и спровођењем антикоруптивних мјера. У том смислу, инсистираћемо на доношењу Закона о поријеклу имовине, ефикасној примјени постојећих антикоруптивних мјера, пооштравању кривичних санкција и подизању свијести и образовању јавности о овом проблему.

Само на тај начин је могуће трајно отклонити услове за настанак и развој корупције, а ову негативну друштвену појаву свести на минималан ниво.