ПДП на тему исељавања народа из Српске

Свакодневно смо суочени са масовним одласком комплетних породица из Српске. Свим силама се морамо борити да наш народ остане овдје, а то је једино могуће ако заједничким радом будемо настојали да створимо бољи амбијент за живот свих нас.

недеља, септембар 16, 2018 / 13:57

Република Српска има велики број оних који буџетска примања остварују на основу рада на више радних мјеста у државним институцијама, чланстава у управним и надзорним одборима… Зато се залажемо за прописе који ће регулисати ово поље, закон по којем сваки грађанин може да обавља више послова у више буџетских институција, али да прима доходак само од једне. Овако ћемо обезбиједити 10.000 нових радних мјеста, јер ћемо укинути доходак и надокнаде из буџета свима који их примају по више основа. Дакле, један матични број једна плата.

Да би се све ово могло спровести у дјело потребно је направити базу података о свим запосленима, као и базу података о члановима управних и надзорних одбора и осталих стручних тијела који се финансирају јавним новцем. На тај начин би се водила евиденција о накнадама свих запослених у институцијама власти и имао тачан податак о фонду плата којим су оптерећени буџет, ванбуџетски фондови и друге јавне институције.

Партија демократског прогреса у фокус свог  дјеловања ставља економску, демографску и моралну обнову Српске да би створили такав друштвени амбијент да људи у Републици Српској желе да остану, раде, развијају своје потенцијале, граде породице и подижу будућа покољења.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *