ПДП: На емисију у којој је Додик треба ставити ознаку 18+

Јавни сервис Републике Српске до те мјере је у служби једног човјека и једне политичке опције, да им не смета ни да праве циркус преносећи емисије приватних телевизија у којима гостује Милорад Додик.

среда, јануар 24, 2018 / 18:11

Било би пристојно и у складу са правилима емитовања да је Радио-телевизија Републике Српске, ако је то већ урадила та приватна телевизија, такође оставила упозорење да емисија није за гледаоце млађе од 18 година због могућег неприкладног садржаја, што се на крају испоставило као тачно.

Такође, од јавног сервиса који се финансира народним новцем очекујемо да емисије преноси у складу са другим правилима емитовања и да заштите дигнитет и функцију предсједника Републике Српске, којем је све вријеме синоћ изнад главе стајало да у сутрашњој емисији, која неће бити емитована на јавном сервису, гостују којекакви пјевачи и пјевачице.

Подсјећамо, такође, да јавни сервис, укључујући и преносе са других телевизија, мора да има избалансиран, правичан и непристрасан приступ према носиоцима свих јавних функција у Републици Српској. У складу с тим, очекујемо да обезбиједе термине за гостовање и пренос изабраним и именованим функционерима Партије демократског прогреса, укључујући и члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, како бисмо имали могућност да одговоримо на гнусне оптужбе изречене у програму Радио-телевизије Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *