Хан Пијесак има видео надзор и посјетиће га Лукач

Mинистaр унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач разговарао је данас у Бањалуци са начелником општине Хан Пијесак Владом Остојићем и директором Шумског газдинства "Височник” Јанком Голијанином о безбједносној ситуацији на подручју општине Хан Пијесак и модалитетима сарадње Министарства и локалне заједнице.

среда, јануар 24, 2018 / 17:09

Саговорници су сарадњу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, односно Полицијске станице Хан Пијесак, са општинским органима и локалном заједницом оцијенили као добру, а стање безбиједности на територији ове општине повољним.

Саговорници су се осврнули на пројекат успостављања видео-надзора, а који је недавно стављен у функцију. Наиме, општина је финансирала постављање 14 камера, које су увезане у систем и под надзором су Министарства. На овај начин наставља се пројекат Министарства који се спроводи у сарадњи са локалним заједницама, а све с циљем повећања степена безбједности грађана.

На састанку је такође разговарано о санирању објекта Полицијске станице у овој општини, за шта ће Општина издвојити потребна грант средства.

Министар Лукач је најавио да ће у наредном периоду посјетити ову општину, те изразио спремност за наставак успјешне сарадње.Оставите одговор