Патријарх московски и цијеле Русије чеситао митрополиту Јоаникију

Патријарх московски и цијеле Русије Кирил честитао је устоличење Његовом високопреосвештенству митрополиту црногорско-приморском Јоаникију, наводећи да је Руска православна црква са забринутошћу пратила догађаје у Црној Гори, молећи се за мир у тој земљи.

понедељак, септембар 6, 2021 / 11:54

Руски патијарх је навео да је поступак Његове светости српског патријарха Порфирија који је, упркос спољним притисцима и пријетњама, устоличио митрополита Јоаникија на историјски и славни пријесто на Цетињу, показао његову неустрашивост и одлучност.

"Сада сте ви, као и Његова светост, на делу показали оданост Христовој речи – добри пастир полаже свој живот за стадо", написао је патријарх Кирил.

Поглавар Руске православне цркве је подсјетио да је током вишевјековне историје православна црква у Црној Гори прошла кроз многа искушења, али да је и у најтежим околностима ратова, вјерских сукоба и сурових прогона, очувала чврстину и чистоћу вјере, преноси "Спутњик".

"Сигуран сам да ћете на пријестолу ваших славних и светих претходника бити њихов достојни насљедник, снажна луча пастви, која је заједно са вама показала постојаност у одбрани отачких светиња, православне вјере и канонског црквеног устројства", нагласио је патријарх Кирил.

Руски патријарх је пожелио митрополиту Јоаникију Божју помоћ током служења, снажну духовну и физичку снагу, а цијелој његовој пастви мир и радост у Исусу Христу.Оставите одговор