Паскаљевић: „не продај веру за вечеру“

Српски режисер Горан Паскаљевић рекао је да се не може оправдати изјава Драгана Бјелогрлића – да му је жао што сарајевској премијери његовог филма неће присуствовати ратни генерал Армије БиХ Јован Дивјак, који је недавно ухапшен у Бечу због злочина почињених у Добровољачкој улици у Сарајеву у мају 1992. Паскаљевић каже да је Сергеј Трифуновић, […]

уторак, март 8, 2011 / 09:37

Српски режисер Горан Паскаљевић рекао је да се не може оправдати изјава Драгана Бјелогрлића – да му је жао што сарајевској премијери његовог филма неће присуствовати ратни генерал Армије БиХ Јован Дивјак, који је недавно ухапшен у Бечу због злочина почињених у Добровољачкој улици у Сарајеву у мају 1992.

Паскаљевић каже да је Сергеј Трифуновић, који се појавио у мајци са Дивјаковим ликом, "познат као веома талентован глумац, који је склон инцидентима и да воли да буде у центру пажње", али је додао да се "није Трифуновић, него Бјелогрлић дружио годинама са Дивјаком".

"Без обзира да ли су разговарали о политици или не, знао је ко је он. То сви знамо у Србији", нагласио је Паскаљевић.

Паскаљевић је додао да "ту нема никаквог вађења из контекста" и да су сва њихова оправдања "инфантилна", јављају медији у Србији.

"Боље да прихвате и кажу истину. Не смете се удварати, у нашем народу се каже ‘не продај веру за вечеру`", рекао је Паскаљевић и додао да јавна личност мора да зна шта говори и да сноси посљедице за то.

Драмски писац и сценариста Радослав Павловић је рекао да "нема лепу реч ни за кога, како год се он звао, који правда или даје подршку оптуженоме за ратне злочине, био он Енглез, Француз, муслиман, Србин".

"Оно што бранша може је да покаже презир, али, са друге стране, они су глумци, а то је специфична врста људи", додао је Павловић.

Драмски писац Синиша Ковачевић није желео да коментарише поменуте инциденте, али је скренуо пажњу да је немогуће избећи мијешање политике и културе, као и да проблем настаје онда "када политика третира културу као слушкињу".

 

Српски глумац и режисер Драган Бјелогрлић изјавио је уочи премијере свог филма "Монтевидео, Бог те видео" у Сарајеву да му је жао што премијери неће присуствовати бивши генерал Армије БиХ Јован Дивјак.

Глумац Сергеј Трифуновић се на забави послије пројекције филма у биоскопу "Митинг поинт" у Сарајеву у петак увече појавио у мајици са бијелим обрисима пензионисаног генерала Армије БиХ и натписом "СараЈово".0 КОМЕНТАРА

  1. Право вели… Питам се шта се налази у мозгу лика који носи мајицу чика Јове или пати што на филму неће бити тај црв који је убијао припаднике његовог народа…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *