Дан жена у Русији: Масовно и нерадно

МОСКВА – Међународни дан жена, 8. март се у Русији масовно слави и чак 94 одсто Руса намерава да жене обрадује поклоном.  Анкете показују да је цвијеће најпопуларнији поклон и за то ће се опредијелити 62 одсто анкетираних. Слиједе козметика и парфеми, накит, кућна техника, електроника. Осми март је у Русији државни празник и нерадни […]

уторак, март 8, 2011 / 09:39

МОСКВА – Међународни дан жена, 8. март се у Русији масовно слави и чак 94 одсто Руса намерава да жене обрадује поклоном.

 Анкете показују да је цвијеће најпопуларнији поклон и за то ће се опредијелити 62 одсто анкетираних. Слиједе козметика и парфеми, накит, кућна техника, електроника.

Осми март је у Русији државни празник и нерадни дан. Пошто су прошле суботе „одрадили” понедељак, 7. март, тако Руси овог пута славе читава три дана.

Празник су женама честитали и предсједник и премијер, Дмитриј Медведев и Владимир Путин.

"Сви треба да будемо захвални жени зато што нам даје живот. Жене нас увек прате у животу. И, наравно, ми мушкарци веома желимо да жене украшавају наш живот”, казао је Путин.

Московска полиција је обећала да данас неће кажњавати жене за ситне саобраћајне прекршаје.

Московски метро женама честита празник пјесмама о љубави, а управе више градова су женама данас „поклониле” бесплатну вожњу градским транспортом.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *