Парк и власт: Земаљски радови теку, протести вечерас и за викенд

На фотографији је данашњи развој радова у парку код Медицинске електронике. "Физичко односно правно лице, губи право кориштења земљишта ради грађења ако у року од једне године од правоснажности рјешења о додјели земљишта на кориштење ради грађења не поднесе захтјев да му се изда одобрење за грађење, односно ако у року од једне године од […]

петак, јун 1, 2012 / 17:14

На фотографији је данашњи развој радова у парку код Медицинске електронике.

"Физичко односно правно лице, губи право кориштења земљишта ради грађења ако у року од једне године од правоснажности рјешења о додјели земљишта на кориштење ради грађења не поднесе захтјев да му се изда одобрење за грађење, односно ако у року од једне године од издавања одобрења за грађење не изведе претежан дио радова на грађевини тј. изградњу са првом надземном стропном конструкцијом."

Уз још мноштво неправилности, попут неистицања обавезне табле на којој ће писати све потребне ибформације, од рока градње до имена инвеститора, па до проблематизовања дозволе градње на поменутом мјесту, журба да се што даље догура у радовима како би се смањила могућност да се радови прекину је очигледна.

Предузето је више правних активности, те је данас поднијета тужба у законском року са приговором због почетка радова, а сакуплјено је неколико добијених пресуда да се на парцели парка не могу изводити радови.

Планира се сакупљање 2500 хиљаде потписа (до сада прикупљено 1500 важећих) како би се покренула иницијатива пред Скупшином града.

Организатори протеста тврде да су одустали од организованог одласка на концерт Здравка Чолића који ће се вечерас одржати на Тгру Крајине, и одлучили се на бојкот, како би избјегли могућност инцидената и компромитовање ненасилне природе протеста. Протести се најављују за суботу и недељу.

Миле Радишић и 28 дунума

Земљиште на углу улица Вука Караџића и Првог крајишког корпуса, додијељено је Радишићу рјешењем Скупштине града Бања Лука 1. децембра 2003. године. Постоје индиције да је коверта са понудама отварана прије законског рока, и да је након тога увећана Радишићева понуда, да би надмашила понуду Слободана Станковића.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *