Макар скијање: Косову одбијен захтјев да постане члан ФИС

Међународна скијашка федерација (ФИС) одбила је данас захтјев одметнуте српске покрајине Косова да постане члан те организације, саопштио је Скијашки савез Србије. Како се наводи, Косово је прије неколико мјесеци упутило захтјев ФИС-у и почело акцију интензивног лобирања за статус и право да се такмичи под међународном ознаком ФИС, али је Србија успјела да на […]

петак, 1 јуна, 2012 / 17:12

Међународна скијашка федерација (ФИС) одбила је данас захтјев одметнуте српске покрајине Косова да постане члан те организације, саопштио је Скијашки савез Србије.

Како се наводи, Косово је прије неколико мјесеци упутило захтјев ФИС-у и почело акцију интензивног лобирања за статус и право да се такмичи под међународном ознаком ФИС, али је Србија успјела да на 48. интернационалном конгресу у Јужној Кореји скине тај захтјев са дневног реда.

Конгрес је одржан од 27. маја до 1. јуна, а Србију су на њему представљали генерални секретар Скијашког савеза Милан Божић и менаџер зимских спортова у Међународном параолимпијском комитету Димитрије Лазаровски.

Као се наводи, они су успјели да током засједања Конгреса утичу на председника ФИС Ђан-Франка Каспера да скине са дневног реда тачку под којом је био захтјев Косова.

„Основ за прихватање иницијативе Скијашког савеза Србије на Конгресу је презентовање чињенице да Косово није признато од стране Уједињених Нација, што је главни предуслов за чланство”, додаје се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *