Паравиња нема држављанство БиХ

Драган Паравиња који се терети за нестанак малољетниоце у Хрватској није држављанин БиХ, саопштено је данас из Суд БиХ Суд БиХ је, поступајући по молби Министарства правде Хрватске од 28. јуна 2011. године за изручење Паравиње због кривичног поступка који се против њега води пред Жупанијским судом у Шибенику, доставио екстрадициони предмет Министарству правде БиХ […]

четвртак, 14 јула, 2011 / 15:44

Драган Паравиња који се терети за нестанак малољетниоце у Хрватској није држављанин БиХ, саопштено је данас из Суд БиХ

Суд БиХ је, поступајући по молби Министарства правде Хрватске од 28. јуна 2011. године за изручење Паравиње због кривичног поступка који се против њега води пред Жупанијским судом у Шибенику, доставио екстрадициони предмет Министарству правде БиХ уз сагласност Паравиње да буде изручен Хрватској.

"Ријеч је о поједностављеном начину изручења и без провођења комплетног екстрадиционог поступка", најављено је из Суда БиХ.

У односу на молбу Министарства правде Србије од 6. јула 2011. године, биће спроведен редовни екстрадициони поступак с обзиром да је Паравиња изјавио да се противи изручењу Србији која га тражи због извршења казне затвора од четири године и шест мјесеци за коју је осуђен због силовања.

Предмет је достављен ванпретресном кривичном вијећу Суда БиХ које ће утврдити да ли постоје законске претпоставке за изручење, а затим ће се цијели екстрадициони спис доставити Министарству правде БиХ ради доношења коначне одлуку о евентуалном изручењу и евентуално времену изручења.