Попис слонова на Шри Ланки

У Шри Ланки су у току припреме за први до сада попис дивљих слонова у тој земљи, преноси данас АП. Начелник одјељења за заштиту угожених дивљих врста Чандраванса Патираџа изјавио је да ће попис слонова ићи у прилог напорима за очување слонова који живе у шумовитим пространствима овог острва. Он је рекао да ће попис […]

четвртак, 14 јула, 2011 / 15:41

У Шри Ланки су у току припреме за први до сада попис дивљих слонова у тој земљи, преноси данас АП.

Начелник одјељења за заштиту угожених дивљих врста Чандраванса Патираџа изјавио је да ће попис слонова ићи у прилог напорима за очување слонова који живе у шумовитим пространствима овог острва.

Он је рекао да ће попис почети 13. августа пребројавањем слонова који долазе да пију воду из бара, резервоара и танкова.

За сада једини валидни подаци датирају од прије 100 година, када је процијењено да се на територије Шри Ланке налазило од 10.000 до 15.000 дивљих слонова. Али њихов број је смањен због уништавања њиховог станишта и недозвољеног лова.

Представници за заштиту угрожених дивљих врста процијењују да на овом егзотичном острву тренутно живи између 5.000 до 6.000 слонова.Оставите одговор