Палп свира на предстојећем Егзиту

У оквиру неколико концерата које ће „класична постава” британског поб-бенда „Палп“ одржати широм Европе овог лета, после 15 година паузе, биће и онај на предстојећем Егзиту у Новом Саду, саопштили су данас организатори тог фестивала. На свиркама на највећим европским фестивалима, међу којима је и Егзит, наступиће оригинални чланови бенда Ник Бенкс, Џарвис Кокер, Кандида […]

среда, фебруар 23, 2011 / 14:11

У оквиру неколико концерата које ће „класична постава” британског поб-бенда „Палп“ одржати широм Европе овог лета, после 15 година паузе, биће и онај на предстојећем Егзиту у Новом Саду, саопштили су данас организатори тог фестивала.

На свиркама на највећим европским фестивалима, међу којима је и Егзит, наступиће оригинални чланови бенда Ник Бенкс, Џарвис Кокер, Кандида Дојл, Стив Макеј, Расел Сениор и Марк Вебер, свирајући ствари из свих периода своје каријере.

Тај чувени шефилдски састав формиран је 1978. године, врло брзо је стекао многобројне поштоваоце а свјетски познат и признат постао је након сингла „Комон пипл”, објављеног 1995. године.

"Палп" је објавио укупно седам албума, од којих је последњи изашао пре девет година а на предстојећој европској турнеји свираће у саставу који се није окупио од 1996. Бенд одлукује класични бритпоп звук, ексцентрични фронтмен као и мелодраматични стихови.

Егзит фестивала биће одржан на Петроварадинској тврђави од 7. до 10. јула и како је раније најављено, ове године дочекаће свог двомилионитог посјетиоца.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *