Евакуација грађана Српске из Либије

Четири радника бањолучког предузећа „Космос“ путују авионом из Либије у Србију, потврдио је министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић. Ђокић је навео да су евакуацију организовале агенције и надлежна министарства Владе Србије, а да су Влада Српске и Министарство рада укључени у акцију помоћи радницима из БиХ и РС у Либији […]

среда, фебруар 23, 2011 / 15:07

Четири радника бањолучког предузећа „Космос“ путују авионом из Либије у Србију, потврдио је министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић.

Ђокић је навео да су евакуацију организовале агенције и надлежна министарства Владе Србије, а да су Влада Српске и Министарство рада укључени у акцију помоћи радницима из БиХ и РС у Либији ради њиховог повратка.

"Влада РС успоставила је контакте са људима задуженим за коордионацију активности евакуције радника из Либије на нивоу БиХ и Владе Србије и ставили смо се максимално на располагање да помогнемо у овој акцији", истакао је Ђокић.

Он је рекао да постоји процјена да је укупно 750 радника ангажовано на разним пословима у Либији, али да нико од њих није отишао посредством Агенције за посредовање у запошљавању БиХ, већ преко одређених грађевинских фирми.

"Из РС је мањи број радника ангажован у Либији, јер је Привредна комора својевремено дала деташмана за четири радника `Космоса` и одређен број радника `Неимарства` из Требиња“, додао је Ђокић.

Директор предузећа “Космос“ Славко Петровић рекао је Срни да се четири радника бањалучког предузећа "Космос" налазе у ЈАТ-овом авиону.

Влада Србије послала је данас три авиона ЈАТ-а у Триполи како би евакуисала своје држављане.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *