Пакистан: Ухапшено пет америчких доушника

Пакистан је ухапсио пет наводних доушника америчке Централне обавјештајне агенције (ЦИА), који су помагали при упаду америчких командоса у којем је убијен лидер терористичке мреже Ал каида Осама бин Ладен. Амерички дневник "Њујорк тајмс" наводи да је међу онима, које је ухапсила пакистанска обавјештајна агенција ИСИ, власник куће коју је ЦИА изнајмила за проматрање Бин […]

среда, јун 15, 2011 / 10:58

Пакистан је ухапсио пет наводних доушника америчке Централне обавјештајне агенције (ЦИА), који су помагали при упаду америчких командоса у којем је убијен лидер терористичке мреже Ал каида Осама бин Ладен.

Амерички дневник "Њујорк тајмс" наводи да је међу онима, које је ухапсила пакистанска обавјештајна агенција ИСИ, власник куће коју је ЦИА изнајмила за проматрање Бин Ладеновог комплекса у мјесту Аботабад.

Упад и убиство америчких командоса изазвао је затезање односа између Пакистана и САД.

Амерички предсједник је рекао је да је "неко" штитио Бин Ладена, док је званични Исламабад негирао да му је позната локација на којој се налази лидер Ал каиде.

Амерички државни секретар Хилари Клинтон рекла је током недавне посјете Пакистану да не постоје апсолутно никакви докази да је било ко са највишег нивоа власти знао гдје је Бин Ладен.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *