Тадић: СДС не жели бити у сукобу са већинском вољом Хрвата

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић рекао је да је сам по себи споран кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ који није у стању обезбиједити подршку свих чланова Предсједништва БиХ. "СДС не жели бити у сукобу са већинском вољом хрватског народа", истакао је Тадић, који је и потредсједник СДС-а. Тадић каже да се […]

среда, јун 15, 2011 / 10:12

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић рекао је да је сам по себи споран кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ који није у стању обезбиједити подршку свих чланова Предсједништва БиХ.

"СДС не жели бити у сукобу са већинском вољом хрватског народа", истакао је Тадић, који је и потредсједник СДС-а.

Тадић каже да се без договора странака у Федерацији БиХ тешко могу рјешавати и неки други проблеми и истиче да формално конституисање Савјета министара БиХ не значи ништа уколико се суштински не желе ријешити проблеми грађана, преноси "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Он сматра да проблеми који настају у институцијама БиХ имају исходиште у проблемима који владају у ФБиХ и напомиње да је Република Српска испунила све уставне обавезе већ у децембру прошле године.

"Било би штета да се такво стање одрази и на РС. Моја обавеза је да као један од представника српског народа такву опцији спријечим. Ако заједно са колегама не будем био у стању то да учиним, онда ћу најотвореније тражити смисао постојања толиког броја заједничких институција, поготово ако су оне, због односа у ФБиХ, лоциране на штету РС", изјавио је Тадић.

Он је истакао да се повратак Дејтону показао добрим при конституисању Колегијума Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, када није побиједила ни странка, ни појединац, већ Дејтонски мировни споразум.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор