Пакети за социјално угрожене Србе из Сарајева

Српско хуманитарно друштво "Добротвор" из Сарајева, уз помоћ више црквених општина и парохија у Сарајеву, подијелило је више од 300 хуманитарних пакета за православне Србе у сарајевском кантону, Мостару, Зеници, Брези и Високом. Предсједник Управног одбора „Добротвора“ Алекса Ћебић изјавио је Срни да су пакети са храном и хигијенским потрепштинама подијељени старијим и немоћним лицима, […]

среда, 23 априла, 2014 / 23:28

Српско хуманитарно друштво "Добротвор" из Сарајева, уз помоћ више црквених општина и парохија у Сарајеву, подијелило је више од 300 хуманитарних пакета за православне Србе у сарајевском кантону, Мостару, Зеници, Брези и Високом.

Предсједник Управног одбора „Добротвора“ Алекса Ћебић изјавио је Срни да су пакети са храном и хигијенским потрепштинама подијељени старијим и немоћним лицима, тешким болесницима, инвалидима, породицама са више чланова, лицима без примања, односно свима који су слабог социјалног стања и којима је ова помоћ добродошла.

Према његовим ријечима, у Сарајевском кантону подијељено је око 200 пакета, у Мостару око 40, а у Зеници, Брези и Високом око 50.

Он је истакао да је појединачна вриједност пакета око 40 КМ, а да је укупно прикупљено више од 14.000 КМ, највише захваљујући прилозима свештенства и вјерника Саборног храма Рођења Пресвете Богородице и Преображења Господњег у Сарајеву, те храмова Светог Саве у Блажују и Светог пророка Илије у Илијашу.

Он је навео да су дио средстава обезбиједиле и општине Високо и Бреза.

Ова акција наставак је већ традиционалних акција које је поводом божићних, васкршњих и светосавских празника протеклих година организовало свештенство и вјерници православних храмова у Сарајеву, предвођено свештеницима и вјерницима Саборног храма.

Ћебић је изразио задовољство сарадњом са црквеним општинама и парохијама у Сарајевском кантону и добром организацијом акције, уз спремност и жељу да то буде настављено и у наредном периоду.

Старјешине храмова који су учествовали у овој акцији изјавили су Срни да је овом акцијом показана једна од најбитнијих одлика православних хришћана – саборност и настојање да празник Христовог васкрсења сви дочекамо што је могуће радосније.

Захваливши свима на помоћи и исказаној братској љубави према онима који су немоћни, болесни и који немају, изразили су наду да ће тако наступати и убудуће и одазивати се оваквим акацијама.