Евина Лига шампиона

Дан након прве полуфиналне утакмице Лиге шампиона највише се причало о Мурињовом бункеру и о повредама играча Челзија – голмана Петера Чеха и капитена екипе, Џона Терија – који су напустили утакмицу прије краја. У вези са те двије повреде, интернетом се данас вирално завртио још један детаљ. Црномањаста, коврџаве косе – у дуксу и […]

среда, 23 априла, 2014 / 20:27

Дан након прве полуфиналне утакмице Лиге шампиона највише се причало о Мурињовом бункеру и о повредама играча Челзија – голмана Петера Чеха и капитена екипе, Џона Терија – који су напустили утакмицу прије краја.

У вези са те двије повреде, интернетом се данас вирално завртио још један детаљ. Црномањаста, коврџаве косе – у дуксу и тренерци лондонског клуба на терен је синоћ два пута истрчала Ева Канреиро, главни доктор екипе.

Прво је деком ушушкала стаменог чешког голмана, а затим и Џона Терија, а та два потеза су растопила милину у срцима мушкараца пред малим екранима. Заиграла је топлина на врху новинарских оловака па је неколико портала освануло са насловима у стилу: "Лијепа докторица Челзија купила публику и била главна звијезда екипе".

Еву Карнеиро у Челзи на мјесто главног клупског доктора довео је Андре Виљаш Боаш 2011. године, па ће многи рећи да је то једина паметна заоставштина овог Португалца клубу.

На Стенфорд бриџу је од 2009. године, а годину дана прије тога припремала је британске спортисте, међу њима и женску фудбалску репрезентацију за Олимпијаду у Пекингу. Диплому из спортске хирургије стицала је на универзитетима у Нотингему и Лондону, прије Челзија радила је у Аустралији и Шкотској.

Рођена је у Гибралтару, енглеској колонији на југу Пиринејског полуострва. Када је дошла у клуб, шалили су се да се број фудбалера који траже третман увећао десетоструко.

За феномен у настајању није толико заслужан изглед Еве Карнеиро већ сама чињеница да се једна жена појављује на терену. Публици која то све прати из кафане или кладионице, или дневне собе, у којима такође у том тренутку нема ниједне жене, то јесте занимљиво. Да буде тако, криви су нападачи, чврсте одбране и 0:0 на семафору.

Треба се надати да великим маговима и господарима маркетинга и бизниса у богатим клубовима, док прате случај ове симпатичне Челзијеве докторице, неће пасти на памет некаква сулуда идеја да свим клубовима треба на клупу посадити љепушкасту докторицу. Чак, не би нужно било ни да буде стручно оспособљена као Ева, довољно је да је жена у клупској опреми и фановима ће то бити довољно.

То за сада неће бити потребно јер је врхунски фубал изузетно популаран – чему је доказ и овај текст – и бар у скоријој будућности нећемо гледати, као у НБА лиги, да играчи носе ретро-дресове или мајице кратких рукава да би тржишту били занимљивији јер је кошарка постала досадна.