Обама најавио 70 милиона долара војне помоћи Израелу

Предсједник САД Барак Обама рекао је данас да ће за Израел издвојити додатну војну помоћ вриједну 70 милиона долара – за заштиту цивила од ракетних напада. Обама је то најавио потписујући закон о ширењу војне и цивилне сарадње с Израелом, рекавши да тај документ потврђује америчку „непоколебљиву посвећеност Израелу”. Нови додатак војној помоћи САД која […]

петак, 27 јула, 2012 / 21:18

Предсједник САД Барак Обама рекао је данас да ће за Израел издвојити додатну војну помоћ вриједну 70 милиона долара – за заштиту цивила од ракетних напада.

Обама је то најавио потписујући закон о ширењу војне и цивилне сарадње с Израелом, рекавши да тај документ потврђује америчку „непоколебљиву посвећеност Израелу”.

Нови додатак војној помоћи САД која је најављена маја, биће употребљен за „Гвоздену куполу” – систем одбране од ракета кратког домета. Тај систем се показао као успјешан у заштити израелских цивила од пројектила испаљених с мале удаљености, између осталог из појаса Газе.

Обамино бављење Израелом ове недеље подудара се с припремама Мита Ромнија, предсједничког аспиранта Републиканске странке, да посјети Јерусалим.

Ромни критикује Обамину политику према Израелу и обећао је да ће повећати помоћ САД тој земљи Блиског истока, иако званичници Бијеле куће кажу да јој садашња администрација већ даје рекордна средства.Оставите одговор