НСРС сутра о трећем потпредсједнику

БАЊА ЛУКА – Народна скупштина Републике Српске разматраће у уторак на посебној сједници Нацрт амандмана 122 на Устав РС, којим је предвиђено да парламент РС има до три потпредсједника. Нацртом амандмана 122 на Устав РС предвиђено је да се у члану 79 Устава РС ријеч "два" замјењује ријечју "до три". Народна скупштина РС прихватила је […]

понедељак, фебруар 21, 2011 / 13:20

БАЊА ЛУКА – Народна скупштина Републике Српске разматраће у уторак на посебној сједници Нацрт амандмана 122 на Устав РС, којим је предвиђено да парламент РС има до три потпредсједника.

Нацртом амандмана 122 на Устав РС предвиђено је да се у члану 79 Устава РС ријеч "два" замјењује ријечју "до три".

Народна скупштина РС прихватила је 1. децембра иницијативу клубова посланика СНСД-а и СДП/СДА за измјену члана 79. Устава РС за коју је тада гласало 79 посланика, два су била против, а ниједан уздржан.

Посланици би по хитном поступку требало да разматрају Приједлог закона о катастру РС и Приједлог закона о измјенама закона о попису становништва, домаћинстава и станова у 2011.години.

На приједлог народних посланика СДС-а Вукоте Говедарице и Ненада Стевандића, Народна скупштина РС требало би да разматра Нацрт закона о јемству и Нацрт закона о допунама закона о празницима РС.

Међу 16 предложених тачака дневног реда скупштинског засједања налазе се Нацрт пословника Народне скупштине РС, нацрти закона о приватизацији државног капитала у предузећима, о измјенама и допунама Закона о стварним правима, о измјенама и допунама закона о Агенцији за банкарство РС, о измјенама и допунама закона о правосудном испиту у РС.

На дневном реду је и извјештај о раду МУП-а РС за прошлу годину, извјештај о сарадњи институција Републике Српске са Хашким трибуналом за период од 1. априла до 30. септембра прошле године, специјални извјештај Омбудсмана за људска права БиХ о правима особа са инвалидитетом, те приједлог одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Републике Српске о продаји акција државног капитала Акционарског друштва за прераду дрвета "Нова Борја" из Теслића, методом непосредног избора купца.

Почетак Четврте посебне сједнице Народне скупштине РС заказан је за 10 часова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *